KıbrısManşetSiyaset

Zeki Çeler’den korkunç iddia! “Hamile kadına iş yerinden ‘çocuğunu aldır’ baskısı

BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu 50+1 programına konuk olan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, ülkemizde çalışma izniyle bulunan yabancı uyruklu bir kadının hamile olduğu için çalıştığı iş yeri tarafından ‘ya çocuğunu aldır ya da iznini yenilemeyeceğiz’ baskısı gördüğünü açıkladı


BRT’de Levent Kutay’ın sunduğu 50+1 programına konuk olan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Zeki Çeler, ülkemizde çalışma izniyle bulunan yabancı uyruklu bir kadının hamile olduğu için çalıştığı iş yeri tarafından ‘ya çocuğunu aldır ya da iznini yenilemeyeceğiz’ baskısı gördüğünü açıkladı.

“BU İNSANLIK DIŞI OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Çeler, Yabanı uyruklu bir kadının geçtiğimiz hafta kendisine ulaştığını ve iş yerinden hamile olduğu için baskı gördüğünü söylediğini ve iş yeri sahibinin hamile kadına ‘Ya çocuğunu aldırırsın ya da çalışma iznini yenilemeyeceğim’ tehdidinde bulunduğunu ve iş yeri sahibinin çalışanına pasaportunu da vermediğini söyledi.

Durumu Çalışma Dairesi’ne bildiren Çeler, konunun takipçisi olacağını ifade etti ve “Ülkemizde bu derece ayarsızca insanlık dışı gaddarlar vardır. Bunların peşini Bakanken bırakmadım, bundan sonra da bırakmayacağım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu