KıbrısManşetSiyaset

Kabine saat 10.00’da Cumhurbaşkanı’na sunuluyor

UBP-DP-YDP azınlık hükümeti tamam ancak kabine bugüne kaldı…UBP Başkan Vekili Saner dün zor saatler yaşadı. Neden mi? Herkes bakan olmak istiyor da ondan…

GIYNIK ÖZEL

UBP-DP-YDP hükümetinin kurulduğunun kesinleşmesinin ardından özellikle UBP’de hangi isimlerin içerisinde yer alacağı ve kimlerin dışarda kalacağı tartışma konusu olan Hamza Ersan Saner’in kabinesi Cumhurbaşkanı’na sunuluyor.

UBP, DP ve YDP Genel Başkanlarının dün imzaladığı hükümet protokolüyle birlikte, resmi olarak kurulan yeni hükümetin kabinesiyle ilgili ser verip sır vermeyen Ersan Saner’in, programda bir değişiklik olmaması halinde saat 10.00’da Cumhurbaşkanı’na kabineyi sunması bekleniyor.

DÜN NELER YAŞANDI?

  • PROTOKOL TAMAM…UBP-DP- YDP Hükümet Protokolü imzalandı
  • BAKANLAR NETLEŞMEDİ… UBP’de kavga çıktı, kabine bugüne kaldı
  • ÜSTEL, TAÇOY VE ÇALUDA KRİZİ… Kabinede ismi geçmeyen Üstel, Çaluda ve Taçoy sancısı yaşandı…
  • İNTİKAM TUGAYI; SUCUOĞLU… Kabine dışı kalan Faiz Sucuoğlu kurultay için kılıçları kuşandı
  • CTP TOPLUMA BUNU YAPAR MI? CTP, hükümete “güven oyu yok” sinyali verdi
    SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

    Bakanlıklarla ilgili kararname ve bakanlar kurulu listesi hükümet kurma görevini yürüten UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner tarafından Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunulacak. Buna müteakip Cumhurbaşkanı atadığı Bakanlar Kurulu listesi ve onayladığı bakanlıklarla ilgili kararnameyi meclise yazı ile bildirecek.

    Anayasaya göre Bakanlar Kurulu’nun programı, Cumhurbaşkanı’nın bakanları atama tarihinden başlayarak en geç bir hafta içinde, Başbakan veya bir bakan tarafından, Cumhuriyet Meclisi’nde okunması gerekiyor.

    Programın Cumhuriyet Meclisi’nde okunmasından sonra güvenoyuna başvurulacak.  Güvenoyu için görüşmeler programın okunmasından iki tam gün geçtikten sonra başlayacak ve görüşmelerin bitiminden bir tam gün geçtikten sonra oylama yapılacak.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu