KıbrısManşetSağlık

Kâbus geri döndü!

Yanı başımızdaki Türkiye ve Güney Kıbrıs, Covid-19 pandemisiyle en ağır şekilde boğuşurken, Mart ayındaki salgının ilk dalgasını ve Temmuz ayındaki ikinci dalgasını en az hasarla atlatan ülkemiz yeni bir tehlikeyle karşı karşıya

YEREL VAKA PATLAMASI… Girne bölgesinde Elexus Otel’de, bir minibüs şoföründe, bir restoran çalışanında, iki okulda, Lefkoşa Merit Otel’de ve Girne Akçiçek Hastanesi’nde görevli bir hemşirede covid-19 virüsü tespit edilmesi, bu vakaların birçok temaslısı olması ve covid-19 tedavisi gören iki hastanın da yoğun bakıma alınması ülkede ciddi panik yarattı.

TÜM YOLCULARA 7 GÜNLÜK KARANTİNA… Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Üyesi Dr. Zafer Erdoğmuş, GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Ülkemize gelen tüm yolcuların 7 günlük karantinaya alınması için sürekli olarak Sağlık Bakanlığı ile istişare içinde olduklarını ve bu uygulamanın bir an önce yürürlüğe girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

GIYNIK ÖZEL – MEYİL AVCAN

Ülkemizde koronavirüs vakalarının yatay seyirde olması nedeniyle toplumda covid-19 önlemlerinde gevşeme yaşandı. Bir nebze rahat nefes alan ülkemiz, Türkiye ve Güney Kıbrıs’ta yaşanan covid-19 salgını patlamasıyla birlikte hem Güney kaynaklı hem de 3 günlüğüne Türkiye’den karantinasız girişlerden kaynaklı bulaş nedeniyle ciddi bir tedirginlik yaşıyor. Aralık ayına yerel bulaş patlamasıyla giren KKTC’yi ciddi önlemler alınmaması durumunda çok zor günler bekliyor.

Önce Girne Akçiçek Hastanesi’nde görevli bir hemşire, ardından Elexus Hotel’deki müdür, Spa çalışanı ve bir otel çalışanı, daha sonra Girne’nin kalabalık bir bölgesinde faaliyet gösteren restoran çalışanı ve aynı evde kaldığı 8 temaslısı, Girne-Çatalköy hattında çalışan bir minibüs şoförü ile şimdi de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde koronavirüs tedavisi gören iki kişinin bugün yoğun bakıma alındığı bilgisi verildi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Üyesi Dr. Zafer Erdoğmuş GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yeni bir yerel bulaş tehdidiyle karşı karşıya olduğumuz uyarısında bulundu.

“TÜM YOLCULARA 7 GÜNLÜK KARANTİNA UYGULANMASI ŞART!”

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Üyesi Dr. Zafer Erdoğmuş, koronavirüs pandemisinde herkesin korku içinde beklediği yeni bir yerel bulaş tehdidiyle karşı karşıya olduğumuzu vurguladı.

Ülkedeki yerel bulaşın ciddi endişe ve paniğe neden olduğunu ifade eden Erdoğmuş, bunun önüne geçebilmek adına en elzem şekilde ülkeye giren herkesin 7 günlük karantinaya tabi tutulması gerekliliğine dikkat çekti.

Dr. Erdoğmuş, bulaşın başladığı andan itibaren virüsün bir anda çok hızlı bir şekilde yayılmaya başladığının altını çizerek, karantina koşullarının herkese uygulanmasının şart olduğuna vurgu yaptı.

Ülkemize gelen tüm yolcuların 7 günlük karantinaya alınması için sürekli olarak Sağlık Bakanlığı ile istişare içinde olduklarını ve bu uygulamanın bir an önce yürürlüğe girmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu