KıbrısManşetSpor

Kadı günah yazmaz

Kısmet işleri tabiî ki de ama Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu merkezinde bir Futbolda Yetenek Tanılama ve Gelişim Merkezi tesis edilse kadı günah yazar mı? Yazmaz pek âlâ

Amerika’da seçim vardı. Adaylardan biri felçli ve yürüyemiyor. Günde iki paket sigara içiyor ve ha bire viskiyi götürüyor. Evlilik dışı ilişkilerini Sağır Sultan zaten önceden duymuş. Sık sık metresinin evinde kalıyor ve gayrimeşru çocuğu olduğu söyleniyordu. Kendisiyle parası için evlenen nikâhlı eşi ise tam gaz lezbiyen seks partileri. Olabilir cinsel eğilimidir ancak ona oy verir misiniz? Amerikalılar verdi. Hem de dört defa seçtiler. Sonuç mu? Amerika’ya bugünkü ‘Süper Güç’ tanımlamasını çaktı Franklin Roosevelt.

Sözde ‘Usta Gözler’; “Bundan bir halt olmaz dediler” ama Doğu Alman kökenli Michael Gross hem olimpiyat şampiyonu, hem de dünya rekortmeni oldu. Ya adamım Michael Phelps’e ne demeli; Hiperaktivite hastalığı tedavisi ile başlayan sürece sadece bir olimpiyatta sekiz altını kapak yapmış Time Dergisi’ne. Uzaylı Lionel Messi için “Gelişimini asla tamamlayamayacak olan bir velet” dediler ya, o da Barça’yı uçuruyor yıllardır. Tarihte başka alanlarda da buna benzer örnekler yok mu? Çok var. İşte, “Bundan bir halt olmaz” diyen önyargılı arkadaşlara duyurulur.

Mâlum, önceleri çok futbolcumuz yurt dışı yapmıştı. Yakın geçmişte Hüseyin Mevlüt, rahmetli Kaleci Uçaner, rahmetli Mete, Coşkun Ulusoy Hoca ve de Ali İmam haricinde futbolda temsilcimiz olmadı. Haa, efsane Sevim Ebeoğlu ve de rahmetli Defteralı’da KOP’a kapak yapmışlardı Rum takımlarında. E yeni nesilde? Önce sevgili Gabira’nın müthiş Kastamonu Çıkarması’na tanıklık ettik. Sonrasında da de Musacık ve Kıral’ın Uşak Çıkarması’na tanıklık ettik. Ya şimdi? Kenan Özer ve Ahmet Sivri Kuzey’de, Ada ve Erk Kardeşlerle Güney’de temsil ediliyoruz.

Hatırlarsınız; geçmişte BAL Ligi (Bölgesel Amatör Lig) başta olmak üzere birçok konuyu görüşme arzusuyla Türkiye Futbol Federasyonu’ndan görüşme talep edilmiş ama yol kat edilememiş. Kısmet işleri tabiî ki de ama Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu merkezinde bir Futbolda Yetenek Tanılama ve Gelişim Merkezi tesis edilse kadı günah yazar mı? Yazmaz pek âlâ. Hayırlı işler; Ve de diğer 32 federasyonumuz da bu model içerisinde yer alır mı? Tabiî ki de alacaktır; Kadı günah yazmaz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu