KıbrısManşetSiyasetToplum

Kadınlar için “Siyaset ve Liderlik Okulu” açılıyor!

GİKAD ve DAÜ-KAEMiş birliğinde “Kadın ve Siyaset Çalıştayı” sonucunda kadınlara yönelik “Siyaset ve Liderlik Okulu” konusunda bir ihtiyaç olduğu belirlendi

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi- Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ-KAEM) iş birliğinde gerçekleştirilmiş olan “Kadın ve Siyaset Çalıştayı” sonucunda kadınlara yönelik “Siyaset ve Liderlik Okulu” konusunda bir ihtiyaç olduğu çalıştay katılımcıları tarafından belirtilmiş ve çalıştay sonuçlarından biri olarak kayıtlara geçmiştir.

GİKAD ve DAÜ-KAEM ve Doğu Akdeniz Üniversitesi-Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM) iş birliği ile “Siyaset ve Liderlik Okulu” açılacağı haberi Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin seksen dokuzuncu yıl dönümünde duyuruldu.

Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen’in yürüteceği Siyaset ve Liderlik Okulu’nun GİKAD İşbirliğiyle, 7 Şubat 2024’te başlaması planlanıyor.

Lefkoşa-Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda ikişer hafta arayla gerçekleştirilecek olan eğitimlerin Çarşamba günleri saat 17:00’da başlayacağı açıklandı.

Modüllerin, sunumlara ek olarak, interaktif ve deneyim paylaşımı şeklinde yürütülmesine dikkat edileceği, üçer saatten oluşan 15 modülü tamamlayan katılımcıların, sınava girerek sertifika alma hakkı kazanabilecekleri belirtildi.
Dileyen katılımcıların ilgi alanları doğrultusunda bir ya da daha fazla modüle katılarak, katıldıkları her modül için katılım belgesi de alabilecekleri ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu