KıbrısManşetToplum

“Kamu amaçlı kullanmak istiyoruz”

Bağlıköy (Ambeliku) köyünün yıllar önce kapısı eğitime kapatılan ilkokulu yıkılmaya yüz tuttu. Muhtarlık binası olmayan köyde, ilkokul binasının yeniden hizmete kazandırılması isteniyor

Bağlıköy (Ambeliku) köyünün yıllar önce kapısı eğitime kapatılan ilkokulu yıkılmaya yüz tuttu. Muhtarlık binası olmayan köyde, ilkokul binasının yeniden hizmete kazandırılması isteniyor


DEVRİM DEMİR

KÖYLÜNÜN HİZMETİNE KAZANDIRMAK İSTİYORLAR
İsmini bağlarından alan Bağlıköy (Ambeliku) köyü halkı, faaliyette olmayan ilkokul binasını yeniden bölgeye kazandırmak istiyor. Yıllarca birçok çocuğa eğitim yuvası olan ilkokul, seneler önce kapılarını eğitime kapattı. Alt yapısı ve fiziki konumu ile köyde ihtiyaç duyulan muhtarlık, dernek ve kadın kurs binası olarak hizmet vermeye uygun olan ilkokul binasının restorasyonu için yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu Taner Kerimoğlu, ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne konuştu.

KERİMOĞLU: YILLARDIR MÜCADELE VERİYORUZ
Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu Taner Kerimoğlu, nüfusu 200’lere düşen köy hakkında bilgiler verdi. Köyün muhtarlık binasının yanı sıra dernek binalarının olmadığını da kaydeden Kerimoğlu, yıllardır birçok girişim yaptıklarını ancak sonuçsuz kaldığından dert yandı. Bir şahıs tarafından restoran olarak açılan binanın şu an faaliyette olmadığını kaydeden Kerimoğlu, “Şahıslarla ilgili bir sorunumuz söz konusu değil” dedi.

“KAMU MALINI KAMU AMAÇLI KULLANMAK İSTİYORUZ”
Kerimoğlu, okulun derneğe verilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile de bir çok kez görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek, şuan kapalı olan okul binasında ilgili şahsın eşyaları olduğunu söyledi. Polis ve bakanlığın yazılarına rağmen binanın hala boşaltılmadığını kaydeden Kerimoğlu, kullanılmadığı için binanın çok yıprandığını kaydederek, “Bu bina kamu malı ve bizde dernek olarak kamu amaçlı kullanmak istiyoruz. Muhtarlık binamız da yok, köyde kadın kursu yok, bu bina bu üç amaca çok rahat hizmet edebilir. Derneğimiz 2012 yılında kuruldu amacımız ise kültürümüzü unutturmamak, köyden sosyo ekonomik nedenlerden dolayı göç edenlerin atalarından kalan evlerin yeniden tadil edilmesi ve köyün dokusunu bozmamak” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu