GenelKıbrısManşet

Kamu İhale Yasası mahkemeye taşındı

KTMMOB, Kamu İhale Yasası’nda yapılan tüzük değişikliklerin yasal olmadığı suçlamasıyla aleyhte dava dosyaladı

“İHTİYAÇ HALİNDE TÜRKİYE’DEN MİMAR, MÜHENDİS TALEP EDİLECEK”

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişiklikle “Geçici Kabul Heyeti” ve “Kati Kabul Heyeti” tefsirlerine “… ihtiyaç olması halinde Bakanlık tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nden talep edilerek görevlendirilecek kamu görevlilerinden oluşan mühendisler, mimarlar, iç mimarlar, teknisyenler ve diğer ihtiyaç duyulan konular ile ilgili temsil eden meslek gruplarından gerekli sayıda personelin oluşturduğu heyeti ifade eder” şeklinde değişiklik yapıldığı hatırlatıldı. Tefsirlerde yapılan bu değişikliklerle Esas Tüzüğün 99. maddesi olan kabul işlemlerinin (B) fıkrasında değişiklik yapılarak bu kapsamda Geçici Kabul Heyetine görevlendirilen teknik personellere, geçici kabul işlemlerini yürütmek ve kabulleri yapmak için tam yetki verildiği ifade edildi.

“ÜLKEMİZDEKİ UZMAN KİŞİLERİN ‘YETERSİZ’ OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR”

“Bugün itibarıyla Hükümetin “yasal olmayan” bu tüzük değişikliği kararına davamızı dosyalamış bulunuyoruz” denilen açıklamada, “Dosyaladığımız bu dava, KKTC’nin Teknik Daireleri’nin ve ülkemizde yetişmiş mesleğinde uzman kişilerin ‘yetersiz’ olduğunu iddia ederek, bu durumu iyileştirmek veya teknik personel açığını kendi vatandaşlarından istihdam ederek Teknik Daireleri güçlendirmek yerine, kolaycı çözüm önerileri ile kendi ülkesini ve teknik insanlarını reddeden bu siyasi iradeye ve anlayışa karşı açılmıştır. Dünyanın her yerinde devletler, ülkelerindeki meslek gruplarının, mesleklerini icra edebilmesi için yasalarla desteklemekte ve meslek Odaları/Birlikleri üzerinden denetim altında tutmaktadır. Yasal olarak istihdam edilmeyen teknik personelin, devlet adına imza atarak sorumluluğu alma yetkisinin olmadığını da önce ‘Hükümet’ erkinin bilmesi gerekir” denildi.

“BU MÜCADELENİN TEK MÜSEBBİBİ SİZSİNİZ”

KTMMOB, “Bu devletin bir parçası olduğumuzun, bu devletin yasa ve tüzükleri ile hareket ettiğimizin bilinci ile mevcut hükümete, bu kez dava yolu ile tekrar hatırlatmak isteriz ki; almış olduğunuz bu karar yasal değildir ve başlatmış olduğumuz hukuki mücadelenin tek müsebbibi sizsiniz” vurgusu yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu