KıbrısManşetSiyasetToplum

Kamu-Sen Başkanı Atan: İşe gitmeyenler sürekli gündem oluyor bu konuyu ihbar ediyorum

Kamusen Başkanı Metin Atan, Memur-Sen Başkanı Akın Manga’nın profosyonel olmadığı halde, işe gitmediğini ve maaş aldığını açıkladı. Atan, Manga’nın tabela sendikacılığı yaptığını ifade etti.

Atan ,  Memur-Sen Başkanı Akın Manga’nın işe gitmemesine rağmen daireleri dolaşarak, insanları çeşitli vaatlerle kandırdığını , insanların vicdani yada gönül rahatlığıyla üye olmak istediği sendikayı seçmesini engelleyerek , beni başbakan yolladı , bunu size başbakan söyledi diyerek sendikasına insanları zorunlu üye yapmaya çalıştığını belirtti.  Atan , bu konuyla ilgili Başbakan Ünal Üstel’e geçen sene yazı yazdığını söyledi.

“KAMUDA YETKİLİ SENDİKA OLARAK BU YETKİYİ KOLAY ALMADIK, İNSANLARIN SORUNLARINI ÇÖZEREK ALDIK”
Kamusen Başkanı Metin Atan , kamuda yetkili sendika olmalarıyla alakalı bu yetkiyi kolay almadıklarını , insanların sorunlarını çözerek aldıklarını vurguladı.  Atan , bu yetkiyi birilerinin dudakları arasında almadıklarını belirterek “ bu ilgili sendika başkanının işe gitmeyerek dolaşdığını ,normal şartlarda otuz gün mazaretsiz işe gitmeyen birinin, işten atılacağını belirtti.

“OTUZ GÜN MAZARETSİZ İŞE GİTMEYEN BİRİ, İŞTEN ATILIR”
Kamusen Başkanı Atan ,bu konuyla alakalı  personel dairesine yazıları olmasına rağmen kaale alınmadıklarını söyleyerek bu konuda tedbir alınmazsa kendi yönetim kurulu üyelerine de sizde işe gitmeyin deyeceğini çünkü kamuda yetkili en çok üyeye sahip sendikalardan bir tanesi  olarak bunun yasal olarak en doğal hakkı olduğunu söyledi.

“AKIN MANGA  İŞE GİTMEYİP ,DOLAŞIP ÜYE TOPLUYOR , SN. BAŞBAKANIN KENDİSİNE KOL KANAT GERDİĞİNİ SÖYLÜYOR”
Atan , Akın Manganın işe gitmeyip dolaşıp üye topladığını , sn. Başbakanın kendisine kol kanat gerdiğini söylediğini açıkladı.  Atan , bunu başbakana ilettiğini ,başbakanın kendisine yok  öyle bişey dediğini söyleyerek, manganın bu cesareti nerden bulduğunu sordu. Atan , Manganın izin hakkının bir yılda yirmi gün olduğunu , yirmi gün ancak sendikal izinli olunabileceğini söyledi. Kamusen Başkanı Atan , Manga’nın ahkam kesmekte olduğunu insanlara yalan yanlış söylemlerde bulunduğunu, insanların aklını bulandırdığını ve UBP ile yürümeye devam edeceğini söyledi. Atan, hodri meydan diyerek her çıktığı programda bunu ifşa edeceğini söyledi.

 “MANGA’NIN İŞE GİTMEMESİ KONUSUNDA PERSONEL DAİRESİ VE BAŞBAKANLIĞIK NE ÖNLEM ALACAK?”
Ülke ne hale geldi diyen Atan, torpil , ahbap – çavuş ilişkisi ,Memur –Sen Başkanı Akın Manga , çıkıyor ahkam kesiyor “beni “Başbakan yönlendirdi diyor buraya üye olacaksınız demekte olduğunu söyledi. Atan , istifa etmek isteyenin hakkıdır bendende eder , isterse üyede olur ,üyeye benden istifa etmeycen denilemeyeceğini ,en doğal hakkının istediği yere üye olup, istediği yerden istifa edebileceğini hükümet başı bunu ister diye  telkinlerde bulunuyor ifadelerini kullandı.

“İŞE GİTMEYENLER SÜREKLİ GÜNDEM OLUYOR BU KONUYU İHBAR EDİYORUM”
Atan ,  işe gitmeyenlerin sürekli gündem olduğunu bu konuyu ihbar ettiğini bu durumun kabul edilemez olduğunu , yasa olmasına rağmen Manga’nın işe gitmediğini bu konuda personel dairesi , ve başbakanlığın bununla ilgili ne önlem alacaklar merak ettiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu