KıbrısManşetToplum

Kamu-Sen Başkanı Atan, “ülkede kural tanımama almış başını gidiyor” söylemleri doğrudur

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan yeni adli yılın başlamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atan, Yüksek Mahkeme Başkanı ve Barolar Birliği Başkanının yapmış oldukları açıklamalar da bahsettikleri bu ülkede kural tanımama, kuralsızlık almış başını gidiyor söylemlerinin doğru olduğunu kaydetti.

Atan , bu ülkede adalet ve hakkaniyete dair bir sistem diyebiliyorsak eğer bunun yargının duruşuyla ilgili olduğunu söyledi.

Ülkede bir çok noktada açılan soruşturmaların ilerleyemediğini ifade eden Atan , hantal bir yapı halinde olduğumuzu belirtti.

Atan , cezaevinin dolmuş taşmış şekilde kapasitesinin üzerinde olduğunu , bunun sebebinin üçüncü uyruklu ülkelerden öğrenci adı altında gelen fakat başka işlerle uğraşan toplum içerisine katılan kişilerden oluştuğuna dikkat çekti.

Kamusen Başkanı Atan, yok oluşa doğru adım adım gidilmekte olunduğunu belirtti. Atan , Adli yılın açılışında söylenenler anlam ifade ediyor doğrular söyleniyor dedi.

“LİMANLARDA OTORİTE BAŞBAKAN ÜSTEL’DE OLMALI”
Kamusen Başkanı Metin Atan , Bakanlar Kurulunun Mağusa Limanı konusunda Müdür Hasan Curcioğlu’nun 3 ay süreyle limanın tek otoritesi olması yönünde karar üretmesini değerlendirdi.

Atan, hükümet kanadının limanlarda Müdür Hasan Curcioğlu’nun 3 ay süreyle limanın tek otoritesi olmasını doğru bulmadığını ülkede otoritenin Başbakan Ünal Üstel’de olması gerektiğini bunun nasıl bir mantıkla yapıldığını sorguladı. Ülkede bu kadar başı boşluk olamaz diyen Atan , ülkede yasaların üzerinden gidilmediğini söyledi.

Atan , Limanlardaki sıkıntıları giderme adına Bakanlar kurulunun oturup bir ekip kurması gerektiğini fakat hükümetin Curcioğlu’na bunun bırakıldığını üç ayda bu sorunlar bu şekilde çözülecek mi dedi. Atan , bu mantıkla ülkemizde hükümetcilik oynanıyor dedi.

“CESURER, SOYADI GİBİ CESURSA ÇIKIP İSTİFA ETMELİ”
Ülkede her taraf kokuşmuş diye sözlerini sürdüren Kamu-Sen başkanı Metin Atan , Kıb-Tek konusunun artık mide bulandırdığını belirtti.

Kıb-Tek konusunun sendikaları da zan altında bıraktığını söyleyen Atan , El-Sen Başkanı Çağlayan Cesurer’in laga luga yapmaması gerektiğini soyadı gibi Cesursa çıkıp istifa etmesi gerekir dedi.

“Yetkilerimi devrettim” diyen Cesurer’in bu tavrının doğru olmadığını istifa etmesi gerektiğini bu yaşananlara bakıldığında hükümet ile danışıklı dövüş oldu dedi.

Cesurer’in yetkilerini devretmekle neyi beklediğini soran Atan , konunun unutulup soğumasını mı bekliyor dedi.

Atan , ülkede bir çok insanın iş beklediğini liyakat diye bir şey olduğunu Kıb-Tek’e işe başlaycak olanların en azından o işle ilgili liyakatı bir donanımı olması gerektiğini söyledi.

Atan , Kıb-Tek’de sınav sonucu çıkmadan yarın gel işe başlandı denildiğine dikkat çekerek böyle bir mantık, böyle bir hükümet ve bu hükümete yalakalık yapan bir kesim var olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu