KıbrısManşet

KAMUSEN: Mirasımıza sahip çıkacağız

KAMUSEN Genel Başkanı Metin Atan 21- 25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı yayımladı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Genel Başkanı Metin Atan 21- 25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı yayımladı.

KAMUSEN Genel Başkanı Metin Atan,  21 Aralık 1963 tarihinde EOKA’cı Rumların, Türklere saldırı başlatmalarıyla meydana gelen ve tarihe “Kanlı Noel” olarak geçenkorkunç katliamlar dizisinin üzerinden 57 yıl geçmesinerağmen acıların dinmediğini ve kalplerdeki izlerin silinmediğini belirtti.

Atan,Kıbrıs Türk Halkının adada var olmak ve yarınlarını güvence altına almak, gelecek nesillere özgürce yaşayabilecekleri bir vatan bırakmak için verdiği varoluş mücadelesi döneminde kahraman mücahitlerin yanı sıra çok sayıda sivillerin de şehit olduğunu belirtti.

“Kıbrıs Türk Halkı bu gün sahip olduklarımızı aziz şehitlerine borçludur” diyen Atan, şunları kaydetti:

“Barış ve huzura giden yolda varılacak onurlu ve sürdürülebilir bir çözüm de şehitlerimizinuğruna canlarını feda ettikleri varoluş mücadelesinin nihai noktası olacaktır. Bu yüzdendir ki bizlere bırakılan mirası en iyi şekilde savunarak ve anlatarak şehitlerimizi onurlandırabiliriz. ‘Kanlı Noel’ olarak geçen korkunç katliamlar dizisinin üzerinden 57 yıl geçmesine rağmen acıların dinmedi ve kalplerdeki izler silinmedi.”

Atan, Kıbrıs Türk Halkının adada var olmak ve yarınlarını güvence altına almak, gelecek nesillere özgürce yaşayabilecekleri bir vatan bırakmak için verdiği varoluş mücadelesi döneminde kahraman mücahitlerin yanı sıra çok sayıda sivillerin de şehit olduğunu belirtti. “Kıbrıs Türk Halkı bu gün sahip olduklarımızı aziz şehitlerine borçludur” diyen Atan, “Barış ve huzura giden yolda varılacak onurlu ve sürdürülebilir bir çözüm de şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri varoluş mücadelesinin nihai noktası olacaktır. Bu yüzdendir ki bizlere bırakılan mirası en iyi şekilde savunarak ve anlatarak şehitlerimizi onurlandırabiliriz” İfadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu