EkonomiGenelKıbrısManşet

Kamuya kaynak sağlayan ‘inek!’

Ticaret Odası Başkanı Deniz, Oda’nın genel kurulundaki konuşmasında devlet yetkililerinin, özel sektörü nasıl gördüğünü özetledi:

Ticaret Odası Başkanı Deniz, Oda’nın genel kurulundaki konuşmasında devlet yetkililerinin, özel sektörü nasıl gördüğünü özetledi:

Turgay Deniz; Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ana Muhalefet lideri ve bakanların gözünün içine baka baka ülkedeki acı gerçekleri anlattı.

DENİZ KONUŞTU, YETKİLİLER DİNLEDİ

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgay Deniz, özel sektörün, devlet yetkilileri tarafından “kamu giderleri için kaynak sağlayan sağmal inek” olarak görüldüğünü söyledi. Deniz, KTTO’nun 57’nci Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ülkede ve ülke ekonomisinde yaşanan gerçekleri özetlerken; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Alişan Şan, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, bazı milletvekilleri ve üst düzey bürokratların gözünün içine baka baka gerçekleri özetledi.

YÜKSEK ENFLASYON ATEŞİNDE YANIYORUZ

Konuşmasının başında Dünya ve Türkiye ekonomisindeki olumsuz gelişmelere yer vererek, KKTC ekonomisinin durumuna değinen Deniz, “Hepimiz gözlerimizi Amerika’ya, Avrupa’ya çevirdik; Dolar ve Euro için alınacak kararları gözlüyoruz. Kıbrıs Türk ekonomisinin büyük ölçüde bağlı olduğu Anavatan Türkiye’de de olağanüstü ekonomik gelişmeler yaşanıyor. Türk ekonomisi yüksek enflasyon ateşi ile yanıyor ve bu ateş bizi de etkisi altına almış bulunuyor” dedi.

EKONOMİK VİZYON: VİZYONSUZLUK

Oda Başkanı Turgay Deniz konuşmasında üzerinde durmak istediği konunun ekonomik vizyonla ilgili olduğunu söylerken, şöyle devam etti: “Üzerinde durmak istediğim esas sorun, ekonomik vizyonumuz ve hatta vizyonsuzluğumuzdur. Bütün dünya ekonomi politikalarını yenilemeye çalışırken, biz eski düzenimizi nasıl sürdürebileceğimizin arayışı içindeyiz. Bizim düzenimiz nedir? Bizim düzenimiz, özel sektör işletmeleri ne yaparsa yapsın ama kamu için kaynak sağlasın” düzenidir. Ve bu düzen artık sürdürülemez!”

ÖZEL SEKTÖR SAĞMAL İNEK

Özel sektöre “Kamu giderleri için kaynak sağlayan sağmal inek!” olarak bakılmaktan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan KTTO Başkanı sözlerine şöyle devam etti: “Karamsar konuştuğumun farkındayım. Tehlikelerden söz ederken, bu tehlikelerin boyutunu anlatmak için bu yola başvurmak durumunda kaldım. Tehlike gerçekten büyüktür. Son günlerde Sayın Başbakan da sorunların büyüklüğünden söz ediyor zaten. Muhalefet partilerimiz zaten sorunların büyüklüğünü sürekli dile getiriyorlar. Şimdi sormak istiyorum: Bu sorunları çözümlemek veya en azından hafifletmek üzere iş birliği yapmak için neyi bekliyoruz?”

YENİ KUŞAKLAR İÇİN ÇALIŞILMALI

Ticaret Odası’nın, Kıbrıs Türk ekonomisinin gelişmesi kadar, diğer sosyal ve hatta siyasal sorunlarla da yakından ilgilendiğini belirten Deniz, Kıbrıs Türk halkının adamız üzerindeki geleceği, özel sektörün güçlenmesine bağlı olduğuna vurgu yaparken yeni kuşakların çağdaş işlerde istihdam edilebilmesinin ve kişisel gelişimlerini devam ettirmeye yetecek kaynaklara erişimlerinin ancak özel sektörün gelişmesi ile mümkün olabileceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu