GenelKıbrısManşet

Kapı kapı gezip, Covid-19 anketi yapıyorlar

Basat, virüsün böyle yayıldığını belirterek, polisi aradığını ve şikayetçi olduğunu ifade etti.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

Kemal Basat, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, bugün başından geçen bir olayı anlattı.

Bugün iki gencin öğlen sıcağında kapısını çalarak Covid-19 ile ilgili anket yaptığını belirten Basat, aynı kişilerin tüm mahalledeki insanların kapısını da çaldığını ve anket yapmaya çalıştıklarını aktardı.

Basat, Covid-19’un evden eve, insandan insana bu şekilde bulaştığını ifade ederek, salgınla ilgili anket yapma yönteminin bu olmaması gerektiğinin altını çizdi.

İşte yapmış olduğu sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

“GERÇEK OLAMAYACAK KADAR KOMİK, ŞAKA OLAMAYACAK KADAR CİDDİ BİR DURUM!
Biraz önce kapı çaldı. Covid19 ile ilgili anket yapıyormuş 2 genç katılmak istermiyim diye sordu. Öğle vakti, dışarısı sıcak… Duruşlarına, kıyafetlerine baktım, gençleri kırmamak için vaktim olmadığını söyledim içeri girdim.
2dk sonra dışarı çıktım, tüm mahallede evlerin kapılarını bir bir çalıp anket yapmaya çalışıyorlar. Neyin anketi, kim yapıyor/yaptırıyor bilmiyorum. Ama Covid-19 işte evden eve, insandan insana böyle bulaşıyor.
Bu mudur Covid-19 ile ilgili anket yapmanın yöntemi? İnsanlar arası gereksiz temas oluşturarak mı? Bu gençlerden birinde asemptomatik Covid 19 olsa şu anda köyümüzde oluşan riski düşünebiliyor musunuz?
“Covid 19 anketi yaparken yüzlerce insana Covid 19 bulaştırdı!” Nasıl haber başlığı?… Gerçek olamayacak kadar komik, şaka olamayacak kadar ciddi!!!
Birileri anket yapacak diye köyümüzü, özellikle köyümüzün yaşlılarını bu şekilde gereksiz riske atmaya kimsenin hakkı yok.
Polisi aradım, kullandıkları aracın plakasını da verdim ve şikayetçi oldum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu