KıbrısManşetToplum

KAR-İŞ,Pazartesi ve Salı günü öğleden sonra yapılacak ek seferleri durdurma kararı aldıklarını açıkladı

Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (KAR-İŞ) , 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı öğrenci taşımacılığı hizmetlerinin Eğitim Bakanlığı’nın teklif ettiği taban fiyatlandırmasında ve öğleden sonra yapılan ek seferlerde yaşanan fiyat anlaşmazlığını bildirdi.

KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu, yetkililer ile yapılan görüşmelerinh üç aydır sonuçsuz kaldığını ve sorunun çözülmemesi halinde pazartesi ve salı günü MEB İlköğretim Dairesi’ne bağlı ilkokul ve ana okullarda öğleden sonra yapılacak ek seferleri durdurma kararı alacaklarını açıkladı.

KAR-İŞ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Bizler Kıbrıs Türk Çağdaş Kamu Araçları İşletmecileri Derneği olarak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı öğrenci taşımacılığı hizmetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’ nın teklif ettiği taban fiyatlandırmasında ve öğleden sonra yapılan ek seferlerde yaşanan fiyat anlaşmazlığını bildirmek istiyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili hükümet yetkilileri ile üç aydan beridir yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması ve mevcut ekonomik koşullar altında, belirlenen taban fiyatların, sürdürülebilir bir taşımacılığı imkansız kılmaktadır.

Bu durum, sektörümüz için adil olmayan ve işletmelerimizin var olan mali yükünü daha’ da arttırmaktadır. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim Dairesine bağlı ilkokul ve ana okullarda, çözüm bulunamaması halinde, 11-12 Aralık 2023 tarihlerinden itibaren pazartesi ve salı günleri öğleden sonra yapılacak ek seferleri durdurma kararı aldığımızı belirtmek istiyoruz. Acilen, taşımacılık hizmetlerinde ekonomik gerçeklikleri yansıtan ve sektörün sürdürülebilirliğini sağlayacak bir taban fiyatlandırması yapılması gerekmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu