GenelKıbrısManşetSağlık

Karan bebek için adalet

Özel Elite Hastanesi'nde gerçekleşen doğum esnasında, Kadın Doğum Uzmanı Doktor Cahit Cenksoy'un hatasından dolayı Karan bebeğin kalbinin durması ve nefessiz kalması nedeniyle aylardır hayatları kâbusa dönen Boransel ailesi, adalet arayışı için sokağa çıkıyor

“BU HATA CEZASIZ KALMAMALI”… Bugün saat 10.00’da Domuzcular Burnu Çemberinde toplanarak Elite Hastanesi’ne kadar yürüyüş gerçekleştireceklerini belirten baba Mert Boransel, “Eylem sadece evladımız için değil tüm mağdur çocuklar ve aileleri için olacaktır. Bu gibi hataların cezasız kalmamasını istiyoruz. Bizim yaşadıklarımızı başkaları yaşamasın, yetkililer görevini yapsın diye sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikalarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.

“ÇOCUĞUM ÇOK ZOR ŞARTLARDA HAYATA TUTUNDU”… Baba Mert Mehmet Boransel, “Benim çocuğum ağlayamıyor bile. Kimi aileler çocukları çok ağladığı için keşke sussa der ya biz çocuğumuz ağlasın, bizi duysun diye her gün dua ediyoruz” dedi. Eşinin hamilelik sürecinin sağlıklı geçtiğini, doğuma kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını kaydeden baba Mert Mehmet Boransel, “120 gün oldu, benim çocuğum çok zor şartlarda hayata tutundu. Çocuğumun hastalığı Allah tarafından gelseydi biz de bu kadar üzülmezdik ama böyle bir son beklemiyorduk, benim çocuğum günahsız yere doktorun hatası yüzünden bedel ödeyecek” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu