KıbrısManşetToplum

Karanfil: “Trafik seferberliği başlatılması gerek”

Meclis'te son güncel konuşmayı yapan Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil Genel Kurul’da, “Trafik” konusunu gündeme taşıdı

Karanfil

Meclis’te son güncel konuşmayı yapan Ulusal Birlik Partisi Lefke Milletvekili Fırtına Karanfil Genel Kurul’da, “Trafik” konusunu gündeme taşıdı.

Trafik bilincinin aile içerisinde başlaması gerektiğine dikkat çeken Karanfil, trafiğin, eğitim müfredatına da alınması gerekliliğine vurgu yaptı. Trafik mühendisliğinin, trafiğin gelişmesindeki bir eksiklik olduğunu belirten Karanfil, Türkiye Cumhuriyeti’nin yollar konusundaki katkısının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Ülkenin trafiğini kontrol etmenin eğitimden geçtiğini ve trafik seferberliği başlatılması gerektiğini ifade eden Karanfil, aşırı sürat, alkol, dikkatsizlik, bağımlılığın kazaların nedenleri arasında olduğunu kaydetti.

Trafik kültürü ve saygınlığını kazandırmak için çocukların evde eğitilip, okuldaki eğitimlerle desteklenmesi gerektiğini ifade eden Karanfil, uyuşturucuyla ilgili testlerin ise ilerleyen dönemde yapılacağını söyledi. Karanfil, solardan faydalanarak, yolların ışıklandırılması gerektiğini de belirtti.

Karanfil’in konuşmasının ardından Genel Kurul toplantısı tamamlandı. Bir sonraki toplantı 17 Ekim Salı günü saat 10.00’da yasama öncelikli olmak üzere yasama ve denetim faaliyetleriyle birlikte yapılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu