GenelKıbrısManşetToplum

Karanlık yollarda can pazarı

Yollar karanlık, yayalar da sürücüler de isyanda… “Birinin ölmesini mi bekliyorsunuz” diyen Güzelyurt halkı, yayaların sık kullandığı güzergâhların aydınlatılmamasına tepki gösterdi

Yollar karanlık, yayalar da sürücüler de isyanda… “Birinin ölmesini mi bekliyorsunuz” diyen Güzelyurt halkı, yayaların sık kullandığı güzergâhların aydınlatılmamasına tepki gösterdi


DEVRİM DEMİR


YAYALAR DA SÜRÜCÜLER DE İSYANDA
Yollar karanlık, sürücüler de yayalar da isyanda ancak bu karanlık yollar için çözüm üreten yok. Özellikle anayollarda sürücülerin gece görüş mesafesinin azalması nedeniyle, yayaların hayatı tehlike altında. Bazı bölgelerde gündüz çalışan sokak aydınlatmaları gece çalışmıyor. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerden Güzelyurt merkezinde, güneş batınca göz gözü görmeyecek durumda. Güzelyurt-Lefke anayolu boyunca, pek çok aydınlatma direği işlevsiz halde.

ŞEHİR KARANLIK
Güzelyurt anayolu gibi şehir içinde de aydınlatmalar çalışmıyor. Üniversitenin yanı sıra öğrenci yurtları, market, bar ve kafelerin yoğun olduğu ana cadde geceleri karanlığa gömülüyor. Yüzlerce öğrencinin otobüs beklediği iki durak ve yaya geçidi, hava karardığı zaman büyük tehlike arz ederken, sürücüler de karanlıktan şikâyetçi. Güzelyurt Belediyesi Meclis üyesi Cemal Darbaz, ülkeye gelen öğrencilerden milyonlarca lira gelir elde edildiğini ancak onların canını koruyacak hiçbir tedbir alınmadığından dert yandı.

 GÜNEŞKÖY ÇEMBERİNİN ADI VAR
Ülkenin kanayan yarası trafik kazalarına en büyük etkenlerden biri olan ‘karanlık yollar’ tehlike yaratmaya devam ediyor. Güneşköy girişinde, gece saatlerinde sürücüleri uyaran bir tabela yok. Aydınlatmanın olmadığı kavşakta, bugüne kadar yüze yakın kaza meydana geldi. Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı’na seslenen Cemal Darbaz, yollardaki aydınlatma ve tehlike yaratan çemberlerde düzenleme yapılmaması halinde eyleme gideceklerini de vurguladı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu