EkonomiKıbrısManşetToplum

Karavelioğlu: “Hissedilen enflasyon açıklanandan daha yüksek”

Albank Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karavelioğlu, hissedilen enflasyonun açıklanandan daha yüksek olduğuna işaret ederek, bu süreçte işçinin korunması gerektiğine vurgu yaptı. Karavelioğlu, "Enflasyondaki hızlı artışı dengeleyebilmek için maaşlar sık sık ayarlamalı." dedi

Albank Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karavelioğlu, ‘Ekofin’ adlı programa katıldı.

Karavelioğlu, döviz kurlarındaki artışın talepten kaynaklandığına işaret ederek, “Türkiye’de ithalat ve ihracat arasındaki fark gün geçtikçe artıyor. Bu durum ise Türkiye’nin döviz ihtiyacını artırıyor. Şu anda Türkiye’de uygulanan ekonomik politika, dünyanın bildiği politikadan farklı…” dedi.

Karavelioğlu, Türkiye’nin döviz ihtiyacının giderek artmasıyla birlikte dövizin üzerindeki baskının da artacağına dikkat çekti.

“HİSSEDİLEN ENFLASYON AÇIKLANANDAN DAHA YÜKSEK”

Ülkedeki yıllık enflasyonun ise yüzde 116,56 olarak açıklanmasına da işaret eden Karavelioğlu, “Bir hissedilen bir de açıklanan enflasyon var. Genel giderlerimiz eskiden yüzde 30-40’larda yer tutarken bu rakam yüzde 70’lere doğru geldi. Bu durum harcayacak parayı azalttı” ifadelerini kullandı.

Hissedilen enflasyonun açıklanandan daha yüksek olduğuna da vurgu yapan Karavelioğlu, “Enflasyon düştü demek, fiyatlar düşecek demek değil, fiyatların artış hızının düşmesi demek…” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE SEÇİME KADAR ENFLASYONLA MÜCADELE BİR KENARA KOYULDU” 

“Türkiye’de seçime kadar enflasyonla mücadele bir kenara koyuldu” diyen Karavelioğlu, Türkiye’nin büyümeyi ön plana aldığını ve enflasyonla mücadele programının seçimden sonra gündeme geleceğini kaydetti.

“MAAŞLAR SIK SIK AYARLANMALI”

Karavelioğlu, “Şu anda yapılması gereken şey, enflasyondaki hızlı artışı dengeleyebilmek için özellikle sabit gelirlilerin ücretlerinin erimesini önleyebilmek için maaşlarda sık sık ayarlama yapılmalı” dedi, bu dönemde işçinin korunması gerektiğine de vurgu yaptı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu