EkonomiGenelKıbrısManşet

Kasaplar: Narh kaldırılsın

Kasaplar Birliği, KTEZO'nun desteğiyle Tarım Bakanlığı ile Başbakanlık önünde eylem yaptı

Kasaplar Birliği, KTEZO’nun desteğiyle Tarım Bakanlığı ile Başbakanlık önünde eylem yaptı

Hayvan üreticileri 20 Mayıs’ta süresiz eylem kararı açıkladı, saatler sonra kasaplar KTEZO desteğiyle eyleme düzenledi

Kasaplar Birliği, et fiyatına getirilen narhın kaldırılmasını, donmuş et yerine taze et ithal edilmesini istiyor

KASAPLAR ERKEN DAVRANDI

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, 20 Mayıs Pazartesi günü Başkent Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem kararı aldığını açıklamasından saatler sonra, Kasaplar Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın (KTEZO) desteğiyle Tarım Bakanlığı ile Başbakanlık önünde eylem yaptı. Hayvancılar ile kasapların arası son dönemlerde özellikle et fiyatları konusunda açık. Kasaplar yüksek et fiyatlarının sorumlusu olarak hayvan üreticilerini gösterirken, üreticiler canlı hayvan fiyatlarını hatırlatarak, pahalılığın kaynağı olarak kasapları işaret ediyor. Bilindiği gibi kısa bir süre önce bu tartışmaları temel alan hükümet et fiyatlarına 550 TL tavan fiyat (narh) getirmişti.

HÜKÜMET KARAR VERECEK

Dünkü eylemde KTEZO önünde buluşan kasaplar, araçlarla konvoy halinde Tarım Bakanlığı önüne giderek siyah çelenk bıraktı; ardından Başbakanlık önünde toplandı. Eylemcilerden bir heyet Başbakanlık’ta Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş ve Başbakanlık Müsteşarı Durali Güçlüsoy ile yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. Bakan Çavuş, Kasaplar Birliği’nin taleplerini hükümete götüreceklerini belirterek, sürdürülebilirliği de ortaya koyup değerlendirme yapacaklarını kaydetti. Çavuş, çalışma sonrası alınacak kararları Kasaplar Birliği’ne ileteceklerini söyledi.

TAZE İTHAL ET

Kıbrıs Türk Kasaplar Birliği Başkanı Raşit Şenkaya, “Emeğimize, Ekmeğimize, Mesleğimize Saygı İstiyoruz” yazılı pankart açtıkları eylemde yaptığı konuşmada, bugüne kadar “zararlarına olmasına” rağmen narh kararına uyduklarını ve primlerini alamadıklarını savunarak, 250 TL’ye sabitlenen canlı kuzuyu da zaman zaman bulmakta zorlandıklarını kaydetti. Narh kararının uzatılmasını eleştiren Şenkaya, “taze ithal et getirilecek” denilerek, kandırıldıklarını ileri sürdü. “Taze karkas dana ve kuzu eti diye talep ettiğimiz ürün yerine, ülkemizde kasap dükkânlarında tazesi bile satılması yasak olan donmuş hazır dana kıyma ve kuzu kuşbaşı kararı ürettiler” diye konuşan Şenkaya, getirilecek olan etin vatandaşın ucuz ete erişmesine yardımcı olmayacağını belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu