GenelKıbrısManşet

Kaşif: Nami’nin senaryosu tutmadı, Taçoy imzasına sahip çıkmadı

El-Sen Genel Seketeri Ersan Kaşif, Kıb-Tek’te  60 megawatlık santral yatırımı için özele ihaleye çıkarılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

El-Sen Genel Seketeri Ersan Kaşif, Kıb-Tek’te  60 megawatlık santral yatırımı için özele ihaleye çıkarılma kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıb-Tek önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun gündemine aldığı 50 megawattlık  santral ihalesi ile ilgili, “Bu kabul edilebilir bir şey değildir” diyen Kaşif, “2018 yılında Özdil Nami bu topluma kabloyu vaad etmişti belli oldu ki kablo senaryosu tutmadı.  Hasan Taçoy bu sendika ile Kıb-tek’e 60 megawatt Kıb-TEK’e yatırım yapılacağı yönünde protokol imzalamıştır. İmzasına sahip çıkmadı bugün geldiğimiz noktada hükümetin geçmek için Kurultay’da aday olmuştur. Önce imzasına sahip çıksın. Kuruma ve topluma yaptığı ihanetin hesabını versin.  Erhan Arıklı daha göreve gelmeden kablo diye diye topluma kablo senaryosunu sunan Arıklı kurumun yüzde 55’ini elinde tuttuğu üretimi yüzde 35’e düşürmek için adım attırıyor. Buna EL-Sen olarak engel olacağız” diye konuştu.

 

“KÜÇÜK HESAPLARLA YÖNÜMÜZÜ BAŞKA TARAFA ÇEKEMEZLER”

Diğer yandan Demokratik El-Sen inisiyatifi ile ilgili açıklamalara da yer veren Kaşif,  “Diğer bir konu ise illegal olan bir El-Sen demokratik inisiyatif çıktı ortaya. Ne acıdır ki TAK’ta bunları muhatap alıp yayınlıyor. Bugün Kıb-TEK’in geleceği için genel kurul çağrısı yapıyorlar. Bu üyeyi bölmeye çalışıyorlar. Arkadaşlar, bu kavgayı hep birlikte vermemiz gerekir küçük hesaplarla bizim yönümüzü başka tarafa çekemezler. Bizim tek odağımız kurumumuza sahip çıkmaktır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu