KıbrısManşet

Kavruluyoruz!

Fehmi Oktay, dün Kıbrıs tarihinin en yüksek sıcaklık derecesinin ölçüldüğünü ifade ederek, dün Güney Kıbrıs Meteoroloji Dairesi tarafından 46 derece sıcaklık yüksekliğinin ölçüldüğünü dile getirdi

GIYNIK ÖZEL – ZEYNEP UYAR

Meteoroloji Dairesi Eski Müdürü Fehmi Oktay, Kıbrıs’ta son 60 yılın en sıcak günlerinin yaşandığını ifade etti. Fehmi Oktay, dün Kıbrıs tarihinin en yüksek sıcaklık derecesinin ölçüldüğünü ifade ederek, dün Güney Kıbrıs Meteoroloji Dairesi tarafından 46 derece sıcaklık yüksekliğinin ölçüldüğünü dile getirdi.

Sıcak hava kütlesinin Arabistan üzerinden ülkemize geldiğini ve önümüzdeki haftalarda da sıcaklığın, mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceğini kaydeden Oktay, sıcaklığın, nem ile birlikte daha yüksek değerlerde hissedileceğini kaydederek, astım ve kalp hastası kişilerin kesinlikle sokağa çıkmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

ORMAN YANGINI RİSKİ YÜKSEK

Güney Kıbrıs’ın da yüksek hava sıcaklığına yönelik ciddi tedbirler aldığına değinen Oktay, vatandaşları bu hafta mecbur kalmadıkça dışarıda kalmamaları konusunda uyardı. Sıcaklık ile birlikte ülkemizde ciddi bir orman yangını riski oluştuğunu da vurgulayan Fehmi Oktay, vatandaşlara büyük görev düştüğünü ifade ederek, kesinlikle ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin sokağa atılmaması, içki şişeleri ve benzeri cam ürünlerin gelişi güzel doğaya bırakılmaması konusunda da uyarıda bulundu.

“DIŞARDA ÇALIŞMA YASAĞI DEVAM ETMELİ”

Oktay, önümüzdeki haftalarda sıcaklığın yine 40’lı derecelerde seyredeceğini kaydetti. Bununla birlikte dışarıda çalışan işçiler için yeniden bir tedbir almanın elzem olduğunu belirten Oktay, işverenleri bu bağlamda bir düzenlemeye gitmesi gerektiğini de vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu