KıbrısManşet

Kavuklu: GİKAD olarak, bu insafsız davranışı kınıyoruz

GİKAD Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

GİKAD Başkanı Dr. İçim Çağıner Kavuklu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

19 Mayıs mesajının yanı sıra dün açılan “İŞGALCİ TÜRKİYE, KIBRIS’TAN DEFOL” pankartıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kavuklu, ” Türkiye’ye millî mücadelemize tamamen aykırı olarak “İşgalci”sıfatının yakıştırılmasının yanında “Defol” denilmesi hiç de kabul edilebilir tutum değildir” dedi.

AÇIKLAMANIN TAMAMI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği olarak, geleceğimizin teminatı gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, Ulu Önder Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarız. Geleceğimize emanet edilen bu cumhuriyetin de ilelebet yaşayacağından hiç kuşkumuz olmadığını bildiririz.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürüttüğü anlı şanlı İstiklâl Mücadelesi gibi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de sürdürdüğü Kıbrıs adası üzerindeki var olma mücadelesi takdire şayandır.20 Temmuz Barış Harekatı da Kıbrıs Türk’nün adada varlığının sebebi ve garantisidir.
19 Mayıs gibi şanlı bir günün arifesinde Kıbrıs Türk’ünü temsil etmeyen kendini bilmez radikaller tarafından sahnelenen ve bizim siyasi yönetimimizdeki sıkıntıların, vatan uğruna şehit olanların da hakkını hiçe sayarak Türkiye Cumhuriyeti’ne yansıtılması ve Türkiye’ye millî mücadelemize tamamen aykırı olarak “İşgalci” sıfatının yakıştırılmasının yanında “Defol” denilmesi hiç de kabul edilebilir tutum değildir. Kamu vicdanını da derinden yaralamıştır.
Gikad olarak, bu insafsız davranışı kınadığımızı bildiririz. Birlik ve beraberlik içerisinde olacağımız nice mutlu ve huzurlu günler dileriz.
Saygılarımla,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu