KıbrısManşetToplum

“Kaymakamlık çözüm üretmiyor”

Kalkanlı köyünde hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiler, ağıl yeri sıkıntısı yaşıyor

Kalkanlı köyünde hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiler, ağıl yeri sıkıntısı yaşıyor.

DEVRİM DEMİR

 

MEVCUT BİR AĞIL YERİ YOK
Kalkanlı ’da 40 baş hayvanı için ağıl yeri bulamayan Mehmet Salih Tombul, sıkıntılarını ‘GÜZELYURT’ Gazetesi’ne anlattı. Tepebaşı köyünde 70 dönüm arazi içinde 40 adet kayıtlı hayvanını beslediğini ancak arazi sahibinin vefatı ile arazinin satışa çıktığını kaydeden Tombul, kara kara düşünmeye başladığını ifade etti. Güzelyurt Kaymakamlığı’na dilekçe yaparak yer talebinde bulunduklarını kaydeden Tombul, “Yeterli yer yok cevabını aldık” dedi. Kalkanlı köyünde mevcut ağıl yerinin olmadığına ve hayvancılıkla uğraşan herkesin sıkıntısı olduğuna değinen Mehmet Salih Tombul, “Ben hayvanlarımı nerede barındırayım, eğer bir yer temin edilmezse başkasının arazisini mi işgal edeceğim” şeklinde konuştu.

KALKANLI’DA HAYVANCILAR MAHKEMELİK
Hayvan üreticiliği yapanlar için Kalkanlı köyünde ağıl yeri yüzünden ciddi sıkıntılar yaşandığına değinen Tombul, köyde bütün hayvancıların mahkemelik olduğunu söyledi. Çözüm istediklerini dile getiren Tombul, 23 Haziran tarihinde kendisine Kalkanlı köyünde uygun bir arazi bulunması için Güzelyurt Kaymakamlığı’na dilekçe yaptığını kaydetti. Kendisi gibi birçok hayvan üreticisinin de aynı durumda olduğunu kaydeden Tombul, başkasına ait arazileri işgal etmek istemediklerini dile getirdi.

“OLUMLU BİR YANIT VEREMİYORUZ”
Güzelyurt Kaymakamlığı’nın Kalkanlı köyünde organize hayvancılık bölgesi ile ilgili çalışmalar yapıldığı yönünde bilgilendirildiklerini kaydeden Mehmet Salih Tombul, Kaymakamlığın henüz bir sonuca ulaşmadığını söyledi. Tombul, ağıl yeri talebi ile ilgili olarak Kaymakamlığın arazi çalışmalarının sonuçlanıncaya kadar olumlu bir yanıt alamayacakları yönünde cevap aldıklarını kaydederek tekrar müracaat etmelerinin gerektiğini söyledi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu