KıbrısManşet

Kelle savaşı!

Hükümetin HP kanadı ‘karantinasız özel uçak’ krizine neden olarak gördüğü Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınmasını talep ederken, bunun karşılığında UBP MYK’sı da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın görevden alınmasını talep etti

GÜNÜN MANŞETİ…

Hükümetin HP kanadı ‘karantinasız özel uçak’ krizine neden olarak gördüğü Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’in görevden alınmasını talep ederken, bunun karşılığında UBP MYK’sı da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ın görevden alınmasını talep etti

ÜSTEL YERİNE GELECEK İSİMLER BİLE KONUŞULDU… Yapılan açıklamalarda öyle yansıtılmasa da, UBP MYK toplantısının ana konusu, ülkeye karantinasız girişin yarattığı hükümet kriziydi. Başbakan Tatar’ın ve MYK’nın tavrının ‘polis raporuna göre karar verilsin’ şeklinde olduğu öğrenildi. Kabinede değişim konusu polis raporuna göre gündeme gelebilir. UBP kaynaklarına göre, Üstel’in görevden alınması karşılığında HP’den de Tolga Atakan’ın görevden alınmasının istendiği gelen bilgiler arasında. UBP’de dolaşan kulislere göre, Üstel’in görevden alınması halinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun Turizm Bakanlığı görevine, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ’ın ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirileceği konuşuluyor.

ÜSTEL DESTEKÇİLERİNİN GÖLGESİNDE MYK… Öte yandan, görevden alınması gündeme gelen Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, destekçilerini Başbakanlık önüne ve UBP Genel Merkezi’nin önüne göndererek Başbakan Ersin Tatar’a adeta gözdağı verdi. Başbakanlığın önünde bekleyen kalabalık Ulusal Birlik Partili grubun, görüşmek için Başbakanlığın yan kapısından binaya alındığı sırada, Başbakan Ersin Tatar’ın ön kapıdan çıkarak binadan ayrılması ise, ‘Başbakan kendi partililerinden de mi kaçıyor’ yorumlarına neden oldu.

SUÇU BAŞKALARINA ATTI… Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, UBP MYK toplantısının devam ettiği saatlerde katıldığı canlı yayında, “Ekibin yurda girişinde gerekli işlemler yapılmamış veya gerekli sağlık önlemleri alınmamışsa bunun soruşturulmasına elbette itiraz edecek değilim ve bunun hesabının sorulmasını ben de isterim” şeklinde konuşarak, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Sağlık Bakanı Ali Pilli’yi suçladı.

AKINCI’DA TARTIŞMALARA DAHİL OLDU… Başbakanla görüşmesinde özel uçakla ülke giren işadamları ile ilgili konuyu da ele aldıklarını ifade eden Akıncı, kamuoyunun doyurucu ve inandırıcı izahat beklediğini söyledi. Yaşananlarda kamu vijdanının kabul edemeyeceği, izaha muhtaç konular bulunduğunu belirten Akıncı, kontrol altında olan Güney Kıbrıs’a gitmek zorunda olan vatandaşlara gidin orada kalın denirken, Türkiye gibi vakaların artmakta olduğu ülkeden bir uçakla 8-10 kişinin karantina olmadan ülkeye geldiğine dikkat çekti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu