KıbrısManşetToplum

Özkunt: “Serhat İncirli’nin ve onun nezdinde tüm özgür ve bağımsız basının yanındayız”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, gazeteci Serhat İncirli’nin Cumhurbaşkanlığındaki ziyareti izlemek için gittiği “Cumhurbaşkanlığından dışarı çıkarıldığı” yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, gazeteci Serhat İncirli’nin Cumhurbaşkanlığındaki ziyareti izlemek için gittiği “Cumhurbaşkanlığından dışarı çıkarıldığı” yönünde basında yer alan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘girişiniz yasaktır’ denilerek dışarı çıkarılan Yenidüzen gazetesi yazarı ve programcı Serhat İncirli’ye yapılanın basın ve ifade özgürlüğüne ket vurmanın yanında, Kuzey Kıbrıs’ta oluşturulmaya çalışılan anti demokratik ortamın bir göstergesi olduğunu savundu.

Parti adına yazılı açıklama yapan Özkunt, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yönelik birtakım eleştirilerde bulunarak, “Kıbrıs Türk toplumunun, Tatar aracılığıyla kendisine biçilmek istenen gömleğe sığmayacağını” ileri sürdü.

Özkunt, “Hangi görüş ya da fikirde olursa olsun, insan, kadın, çocuk haklarına aykırı olmadan, etik ve ahlak sınırları dahilinde konuşan, yazan ve yayın yapan gazeteciler ve basın mensupları, sizin kişisel hırslarınızın kurbanı edilemez. Sizin istediğiniz gibi yazan çizen herkes iyi, size muhalif olan herkes kötü algısı bu kültüre nakşedilemez” diyerek, “Serhat İncirli’nin ve onun nezdinde tüm özgür ve bağımsız basının yanındayız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu