GenelKıbrısManşetSiyaset

Kendi aramızda dahi anlaşamıyoruz

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesindeki New York ziyareti öncesi siyasi partilerin Cumhurbaşkanı Tatar’la bir araya geldiği toplantıya keskin görüş ayrılığı damga vurdu!

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesindeki New York ziyareti öncesi siyasi partilerin Cumhurbaşkanı Tatar’la bir araya geldiği toplantıya keskin görüş ayrılığı damga vurdu!

2 SAATLİK TOPLANTIDAN GÖRÜŞ AYRILIĞI ÇIKTI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde yapacağı New York ziyareti öncesi partilerle Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar son süreç hakkında bilgi verdi. UBP Genel Başkanı Ünal Üstel, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve parti yetkililerinin katıldığı, 2 saat süren toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Tatar ve parti başkanları tarafından açıklamalar yapıldı. Hükümet ortakları Cumhurbaşkanı Tatar ve iki devletli çözüm siyasetine ‘tam destek’ mesajı verirken, ana muhalefet CTP Genel Başkanı Erhürman, ise “İki toplumlu iki bölgeli federasyon tezi en geçerli tez” değerlendirmesinde bulundu.

TATAR: FARKLI GÖRÜŞLER OLABİLİR

Çeşitli farklı konuları görüştüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Farklı görüşler olabilir ama hedefimiz Kıbrıs Türk halkının ayrı bir halk olarak haklarını ve haklılığını korumaktır” dedi. Talepleri ve haklarının kabul edilmesi durumunda görüşmelerin başlayabileceğine işaret eden Tatar, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra da egemenlik, eşit statü ve iki devletli çözüm siyasetini ilan ettiklerini, Anavatan Türkiye’nin de kendilerini desteklediğini, bunu da uluslararası camiaya ilan edildiğini anlattı.

ERHÜRMAN: EN GEÇERLİ TEZ FEDERASYON

Sonuç odaklı, iki toplumlu iki bölgeli federasyon tezinin en geçerli tez olduğunu belirten CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Bunun dışındaki siyasetin, masanın devrilmesinin müsebbibi olan Rum lideri, hiç hak etmediği bir şekilde çözüm yanlısı olarak gösterdiğini” kaydetti.

ÜSTEL: EGEMENLİK ŞARTIYLA MASAYA OTURABİLİRİZ

Türkiye’nin desteklediği Kıbrıs konusundaki politikanın ileriye götürülmesi için desteklerinin tam olduğunu ifade eden UBP Genel Başkanı Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının haklılığı ve egemenliğinin kabulüyle masaya oturmak gerektiğini savunduklarını söyledi.

ATAOĞLU: DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEMELİYİZ

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da, geçmişte yaşananların yeniden yaşanmaması, geriye dönülmemesi ve Kıbrıs Türk halkının daha fazla zaman kaybetmemesi gerektiği kaydetti. Ataoğlu da “Hükümetimiz Tatar’ın arkasında dimdik duruyor, yeni politikamızı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz” dedi.

ARIKLI: SÜRECE KALINAN YERDEN DEVAM EDEMEYİZ

“Crans Montana’da masanın devrildiğini, devirenlerden birinin de güneyde cumhurbaşkanı olduğunu” ifade eden YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Sürece kalınan yerden devam edilmesini istiyorlar ama bu bize göre mümkün değil” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu