Güney KıbrısKıbrısManşet

Kermiya’daki kaosla ilgili adım atılıyor

Anastasiades, telefon görüşmemizden kısa süre sonra beni arayarak Kermiya'da dönüşlerdeki kimlik kontrolü uygulamasını derhal kaldıracaklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek Kermiya geçiş noktasında gördüğü kaotik durumun işkenceden başka bir şey olmadığını ve bunun coronavirüs mücadelesi ile ilgisinin bulunmadığını kaydettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Bu gece Kermiya geçiş noktasında gördüğüm kaotik durum karşısında sayın Anastasiades ile bir kez daha telefon görüşmesi yaptım.

Yaratılan durumun işkenceden başka bir şey olmadığını ve bunun coronavirüs mücadelesi ile ilgisinin bulunmadığını belirttim. Gerçekte virüsün iki toplum arasına ekilmekte olduğunu ve buna bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledim. Umarım bu son konuşmamız olumlu bir gelişmeye yol açar.

Görüşmenin ardından Anastasiadis, Akıncı’yı arayarak, Kermiya’daki sorunun hemen çözüleceğini iletti.

Akıncı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Sayın Anastasiades, telefon görüşmemizden kısa süre sonra beni arayarak Kermiya’da dönüşlerdeki kimlik kontrolü uygulamasını derhal kaldıracaklarını duyurdu.

Bu elbette doğru yönde atılmış bir adımdır ve bu konudaki yanlışın düzeltilmesi iyi bir gelişme olacaktır.

Umarım kapatılan dört geçiş noktası konusundaki yanlıştan da dönülecektir.

.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu