DünyaGenelManşet

Görülmemiş ‘Benzin’ Sıkıntısı

İnsanlar benzini torbalara dolduruyor

ABD’de kalifiye kamyon şoförü kalmaması ve ülkenin en büyük petrol boru hattını yöneten şirketin siber saldırıya uğraması, ülkede benzin kıtlığı yaşanmasına yol açtı. Durum o kadar vahim ki insanlar, benzini naylon torbalara doldurarak taşıyorlar.
Dünyanın en gelişmiş ülkesi olarak lanse edilen ABD, tarihin en ilginç kıtlıklarından bir tanesini yaşıyor. Öyle ki ülkenin çeşitli bölgelerinde, akaryakıt bulunamaz hale gelmiş durumda. Bunun nedeniyse aklınıza gelecek ilk şey olan “tedarik” değil. Zira ABD’nin ülkeyi akaryakıta boğacak kadar parası var. Ancak depolarca bekleyen benzini ülkeye dağıtacak olan kalifiye kamyon şoförü olmayışı, ABD’yi garip bir kıtlığa sürüklemiş durumda.

ABD’nin gündemini değiştiren kıtlık, yapılan resmi açıklamalara göre çok ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Çünkü akaryakıt nakliyesinin yapılmasını sağlayan tankerlerin yüzde 25 kadarının şoför yokluğu nedeniyle atıl hale geldiği belirtiliyor. Üstelik koronavirüs aşılama sürecinin hızlanması ve karantinaların kalkmasının, bu kıtlık sürecini daha da derinleştireceği ifade ediliyor. Ülkenin en büyük petrol boru hattının işletmecisi olan Colonial Pipeline Company, sorunun birkaç gün içerisinde çözülmesi gerektiğini vurguluyor. Ancak bu denli büyük bir ülkede akaryakıt sevkiyatı yapmak pek de kolay bir şey değil gibi görünüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu