KıbrısManşet

KIB TEK hangi tasarruf tedbirlerini aldı?

Kurum üzerinde tartışılan veya şaibeli ihaleler olduğu iddialarını yıllardır duyuyoruz. Bütün bunların nedenlerini ortadan kaldırmak gerekirken, halk daha fazla ödesin, fahiş fiyatlandırmadan hesaplansın bu sorunu aşalım

Elektrik Faturalarına  sessiz sedasız yeni bir kalem eklendi… “yakıt değişim ücreti” diye yeni bir soygun kalemi bu.

Belli ki kurumun yıllardır kötü yönetilmesinin ve zarara uğratılmasının faturasını halka ödetmeye niyetlidirler. Halkın cebine el atarak kurum ayakta kalacak. Bakalım ne yüzsüzlükler göreceğiz daha? Hoş bir türlü anlayamadığım da şu;  güneş paneli olan evlerin ne ilgisi var yakıt değişimiyle? Birçok hane  güneş enerjisiyle üretimini yapıp kuruma katkı yapıyor.

Solar sistem kullananlar fazla üretip KIBTEK’e veriyorlar. Üretim sıkıntısı yaşanan bir dönemde hem kendi elektiriklerini üretmiş oluyorlar hem de  fazlasını KIBTEK’e vererek bu anlamda da faydalı oluyorlar. Lakin belli ki kurumun bütün zararları halkın boynuna yüklüyorlar.

Şimdi birileri çıkacak ve diyecek ki kurum bizim, biz de kalması için her şeyi yapacağız, sattırmayacağız, özelleştirmeyeceğiz vs vs.

İyi güzel de nasıl olacak bu iş?

Enerji üretim bu enerjiyi satan bir kurum nasıl bu hale geldi?

Hangi hatalar yapıldı?

Kimler bu kurumu babasının çiftliği gibi yönetti? Yıllardır siyasetçilerin rant kapısı haline gelen ihaleleri şaibe kokan ve nihayetinde iflasa sürüklenen bu kurum öncelikle ayakta kalması için kendisi ne yapıyor?

Mesela kurum içinde nasıl tasarruf tedbirleri alındı, veya  hayata geçirildi?.

Yüksek yüksek maaşlar çekenler için bir düzenlemeye gidilecek mi?

Kurum giderlerini kısmak için küçülmeye gidecek mi?

Öyle ya nihayetinde iflasın eşiğine gelmiş bir kurum var. Bu kurumun ayakta kalması için sadece halkın cebine mi sokulacak devletin eli.

Bütçe belli ki çok açık verdi.

Kurum üzerinde tartışılan veya şaibeli ihaleler olduğu iddialarını yıllardır duyuyoruz. Bütün bunların nedenlerini ortadan kaldırmak gerekirken, halk daha fazla ödesin, fahiş fiyatlandırmadan hesaplansın bu sorunu aşalım.

Bu mudur yani?

Halkın dayanacak gücü kalmadı.

Bu bedeli de ödemek zorunda değil.

Ha kurumun bekası için neler yapılabilir?

Açıkça bana daha ucuz elektrik üretimi sağlayacak seçenekler masaya konmalıdır.

Kimse kusura bakmasın duygusallık eşiğini geçeli çok oldu. Ben ve binlerce abone/tüketici kullandığı elektriği kuruşuna kadar ödüyoruz. Kimseden bir iltimas beklemiyoruz.Bir ayrıcalık istemiyoruz. Yıllardır büyük işletmelere geçilen kıyakları da biliyoruz, bağışlanan elektrik ücretlerini de görüyoruz. Velhasıl birileri bu kurumu iflasın eşiğine sürükledi. Bunun bir bedeli mutlaka olacak. Kurumdan nemalanların sayısının da az olduğunu söyleyemeyeceğim. Bu nedenle KIB TEK’in halka daha ucuz elektrik üretip satması için ne yapılacaksa bir an önce yapılmalıdır. Samimi olmayan tavır ve davranışların, sloganlar atarak kurumu kurtaracağını zanneden anlayışın  bu kurumu kurtarmaya yetmeyeceği artık belli değil mi?

Diğer Haberler

Başa dön tuşu