EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Vatandaşlar tedirgin! “Kıb-Tek’in üzerindeki “kara bulutlar” bir türlü dağılmıyor”

GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Teknecik Elektrik Santrali’nin depolarında 10-15 gün yetecek kadar yakıt kaldığı öğrenilirken, eğer kısa süre içerisinde akaryakıt temin ihalesi sonuçlandırılmazsa, bir kez daha uçuk fiyatlarla ihalesiz ve doğrudan akaryakıt alımına gidileceği bilgisine ulaşıldı

GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan vatandaşlar, KIB-TEK’in akaryakıt temin ihalesinin henüz tamamlanmamış olmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Geçtiğimiz yıl yine aynı olayların yaşandığını ve en soğuk kış günlerinde elektriksiz kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, kış ayları öncesinde yine aynı endişeyi yaşadıklarından yakındı. Süreci yakından takip eden ve bu konuda oldukça bilinçlenen vatandaşlar, ihalesiz ve doğrudan akaryakıt alımının devam etmesi için bazı firmaların özellikle ihale sürecini baltalamaya çalıştığını öne sürdü.

Kıb-Tek akaryakıt temin ihalesinde beklenen oranda teklif verilmediği için ve halkın daha uygun fiyata elektrik kullanmasının önünde engel teşkil ettiği için kamu vicdanı gereği açılan son 2 ihalenin iptal edildiğini belirten vatandaşlar, akaryakıt temin ihalelerini rekabet kuruluna taşıyan firmaların akaryakıt ihalesinin tamamlanmasının önündeki en büyük engel olduklarını dile getirdi. Bu firmaların elektrik kurumunun uygun fiyata akaryakıt temin etmesine karşı olduğunu savunan vatandaşlar, “Sırf ihale yapılmasın ve doğrudan alımla akaryakıt getirilmeye devam edilsin diye ihale sürecini baltalamaya çalışıyorlar” dedi.

Öte yandan GIYNIK Gazetesi’nin elde ettiği bilgilere göre, Teknecik Elektrik Santrali’nin depolarında 10-15 gün yetecek kadar yakıt kaldığı öğrenilirken, eğer kısa süre içerisinde akaryakıt temin ihalesi sonuçlandırılmazsa, bir kez daha uçuk fiyatlarla ihalesiz ve doğrudan akaryakıt alımına gidileceği bilgisine ulaşıldı. Başbakan Ünal Üstel’in bu durumdan oldukça rahatsız olduğu öğrenilirken, ihalesiz akaryakıt alımına karşı olan Üstel’in “çete” yakıştırmasını yaptığı bu firmalara karşı ihale süreciyle ilgili tutumunun ne olacağı ise merak ediliyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu