KıbrısManşet

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölümü’nün İlk Defilesi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölümü’nün özel tasarımları “Mini Art Fest II” nin podyumunda izleyici ile buluştu.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Moda Tasarım ve Tekstil Bölümü’nün özel tasarımları “Mini Art Fest II” nin podyumunda izleyici ile buluştu.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin 25-27 Mayıs tarihleri arasında birçok disiplini bir araya getirerek gerçekleştirdiği “Mini Art Fest II “sanat festivaline damga vuran moda defilesinde 25 tasarım kırmızı halıda yerini aldı.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci festivale damgasını vuran defile ile ilgili “Böylesine kısa bir sürede büyük emek ve uğraşlar vererek yaratılan tasarımlarda üniversitemizin de adının geçmesi bizleri çok mutlu etti. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz değerin gün geçtikçe arttığı, elimizdeki imkanlar doğrultusunda daima en iyisini yapma duruşuyla çıktığımız bu yolculukta artık moda ve tekstil de bizlere yaratıcılık anlamında çok şey katacak. Emeği geçen herkese, başta Neşe Sarı hocamıza ve tüm öğrencilerine bizlere ve halkımıza bu görsel şöleni sundukları için teşekkür ederiz.” dedi.

“Geleceğin Modacılarını Yetiştirmekten Gurur Duyuyoruz”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Moda Tasarımı ve Tekstil Önlisans bölümü Öğretim Görevlisi Neşe Sarı yaptığı açıklamada “Üç aydır yüksek tempoyla çalıştığımız tasarımlarımızın kırmızı halıda sergilenmesi bizleri çok mutlu etti. KAÜ ailesi olarak gerçekleştirdiğimiz bu defilemiz ilk ama son olmayacak. Son dönemlerde moda ve tasarıma olan ilginin arttığını görmekteyiz, isteyen herkesi KAÜ bünyesinde olan kurslarımıza ve bölümümüze davet etmek istiyorum. Emeği geçen herkese, en başta özveri ve heyecanla çalışan öğrencilerim Ayhan Bıçaklı’ya, Müzeyyen Yeşilada’ya, Emine Hacıali’ye, Özlem Akova’ya ve ayrıca Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ailesine teşekkür ederim. Üniversitemiz çatısı altında geleceğin modacılarını yetiştirmekten gurur duyuyoruz.” dedi.

“Lefkara İşi’nden Modaya”

Tasarımlarında Kıbrıs’a özgü el sanatı Lefkara işi motiflerine de yer veren Neşe Sarı “Kıbrıs’a özgü olan büyüleyici el sanatı Lefkara işine tasarımlarımızda yer verdik. Kıbrıs’ın vazgeçilmezi olan Lefkara işlerini elbiselerimizde ölümsüzleştirmek bizler için çok anlamlı bir serüven oldu. Üniversitemizin Surlariçi bölgesi gibi kültürel ve tarihsel bir mirasın merkezinde olması nedeniyle bizlere tasarım sürecinde ilham kaynağı oldu. Güzel adamızın kültürel miraslarını korumak ve yaşatmak adına onları moda ve diğer tüm sanat alanlarında kullanmamız gerekiyor.” dedi. Festival kapsamında büyük ilgi gören 25 tasarım, izleyicilere ilham kaynağı oldu.

“Yetenek ve Tarz Bir Arada”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Temel Moda ve Tekstil bölümü öğretim görevlisi Neşe Sarı ve öğrencilerinin birlikte ortaya koyduğu 25 tasarımın yaratılış süreciyle ilgili konuşan Neşe Sarı şunların altını çizdi, “Öğrencilerim kendi bilgi, beceri ve deneyimlerinin yanı sıra yetenek ve tarzlarını da konuşturarak birbirinden kıymetli tasarımlar ortaya çıkardılar. Moda, sadece bilgi değildir. Moda, bilgiyi yetenek ve tarzımızla harmanlayarak tasarladığımız her şeydir. Ayrıca moda tasarımı eğitimi popüler bir kariyer seçeneği olması yanında inanılmaz karlı bir endüstrinin de yaratıcı kaynağıdır.”

Mini Art Fest II Sanat Festivali Ekin Adademir ve Metgin LTD. sponsorluğunda gerçekleşirken, festivalin medya sponsorluğunu ise PLAY FM üstlendi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu