KıbrısManşetToplum

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Tasarım Haftası “Öğrenci Projeleri Sergisi” Yapıldı

 

 

KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Güz Dönemi Tasarım Haftası Etkinlikleri kapsamında “Öğrenci Projeleri Sergisi” açıldı. 9-12 Ocak tarihleri arasında tüm hafta boyunca devam eden Tasarım Haftasında, Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Plastik Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı bölümlerinin dönem sonu projeleri sergilendi.

KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Öğrenci Projeleri Sergisi” özellikle geleceği planlama, geçmişi yaşatma konularını içeren çalışmalarıyla dikkat çekti.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci yaptığı açıklamada, “Sergide dijital devrim yaşadığımız bu dönemde, çağdaş formlarla teknolojiden faydalanılarak, sanatta özgün biçimler yaratmayı hedefleyen çalışmalar ön planda. Bu projelerle Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin geleceğe emin adımlarla koştuklarını görüyoruz” dedi. Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tasarım Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Öğrenci Projeleri Sergisi”nde Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, Plastik Sanatlar, Moda ve Tekstil Tasarımı ile Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümlerinin çağdaş ve özgün tasarımlarla dolu olduğunu ifade ederek, sanatla ve tasarımla devrim yaratma, geçmişi koruma gibi temaları başarılı bir şekilde sunulduğunu vurguladı.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden Tasarımda Dijital Devrim

Sanatta dijitalleşme konularının işlendiği Tasarımda Yaratıcı Düşünme dersi kapsamında, yapay zeka teknolojisiyle üretilen enstalasyon, 3 boyutlu dijital tasarım ve ses platformlarını içeren projeler sergileniyor. Öğrencilerin çağdaş tekniklerle beceri kazanmasını hedefleyen projelerde, yapay zeka teknolojisinin dijital tasarımlarda yarattığı devrim niteliğindeki gelişmeleri ses platformları ve 3 boyutlu videolarda nasıl kullanılabileceğini içeren birbirinden ilginç projeler yer aldı.

Mimarlık ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Dijital Oyun Mekanı Tasarımları

“Oyununu Kendin Yarat” sloganıyla, Temel Tasarım Stüdyo dersinde, dijital oyunlarda alan tasarımı, mekan algısını geliştiren, temel tasarım ilke ve prensiplerini içeren 2 ve 3 boyutlu tasarım videoları gösterime sunuldu. Sergide, otobüs terminali, kültür merkezi, hastane, butik otel ve iş merkezi tasarımları, teknik çizimler, maketler ve 3 boyutlu ile 2 boyutlu proje videoları ve tasarımlar yer aldı.

 

Lefkoşa Surlariçi Tasarımla Yaşatılıyor

Tasarımda İnsan Faktörü dersi kapsamında, geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturmak hedefiyle, Zahra Sokak görsellerinden oluşan kolaj çalışmalarıyla toplumsal bellek konusu içeren projeler yer aldı. Building Technology dersinde, Lefkoşa Surlariçi’nde yer alan bazı seçilmiş mimari projeler toplumsal bellek oluşturması amacıyla, hazırlanan kolaj çalışmaları üç boyutlu posterlere dönüştürülerek sergilendi.

 

Plastik Sanatlar Bölümü’nden Yenilik Getiren Çalışmalar

Yağlı boya tablolarıyla, çağdaş resim sanatını ön plana çıkaran çalışmalar ortaya koyan Plastik Sanatlar Bölümü öğrencileri, özgün projelerle dikkat çektiler.

 

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden Geri Dönüşümle Kıyafet Tasarımı

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinden, cam şişe parçalarını kullanarak Kuantum fiziğini yansıtan ve enerji düzeyini içeren kıyafet tasarımıyla bir ilki gerçekleştirildi. Kutu kola şişelerinin kapaklarından oluşturulan elbise tasarımıyla, çevre kirliliğine dikkat çekilen proje modern tasarım anlayışıyla göz doldurdu. Kullanılmayan ipliklerden tasarlanan kıyafet tasarımıyla atık maddelerin geri dönüşümle yeni bir şeye dönüştürülebileceğine dikkat çekildi.

Film gösterimleri, afiş tasarımları ve karakalem çizimlerinin de yer aldığı sergi 9-12 Ocak tarihleri arasında Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Alayköy Kampüsünde sergilendi.

Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü’nden Seramik ve Sır Denemeleri

Seramik sanatını özgün formlar ve sır denemeleriyle fark yaratan Seramik, Cam ve Çinicilik Bölümü, seramik sanatında yenilik içeren çalışmalarıyla göz doldurdu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu