GenelKıbrısManşet

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde moda rüzgarları esti

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarımı bölümü Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde bir ilki gerçekleştirerek, büyük “Moda Show”la izleyenleri büyüledi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Moda ve Tekstil Tasarımı bölümü Kuzey Kıbrıs üniversitelerinde bir ilki gerçekleştirerek, büyük “Moda Show”la izleyenleri büyüledi.

Meslek Yüksekokulu, Moda Tasarımı ve Tekstil Önlisans Bölümü öğrencilerinin özel tasarımlarının yer aldığı “Moda Show”da 20 farklı tasarım kırmızı halıda izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi, Neşe Sarı liderliğinde hazırlanan 20 farklı tasarımın yer aldığı defilede, geri dönüşümle elde edilen tasarım kıyafetler, deniz kabuklarından elde edilen özel tasarımlar ve kuantum fiziğini yansıtan cam kırıklarından elde edilen tasarımlar seyircilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Öğretim Görevlisi Neşe Sarı, her öğrencinin bilim ve sanatı birleştirerek tasarımlarında duyarlılık ve farkındalık yaratmaya çalıştığını ifade etti. Neşe Sarı, moda sektörüne donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu defilenin sadece bir başlangıç olduğunu daha büyük projelerin de hazırlanma aşamasında olduğunu sözlerine ekledi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Meslek Yüksekokulu, Moda ve Tekstil Tasarımı Önlisans Bölümü öğrencilerinin hazırladıkları “Moda Show’u büyük bir gururla izlediklerini belirterek, özellikle bilim, sanat ve tasarımın birlikteliğinin yanı sıra büyük bir emekle hazırlanan kareografinin de takdiri hakkettiğini ifade etti. Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Öğretim Görevlisi Neşe Sarı ve öğrencilerinin büyük bir emekle hazırladıkları tasarımlar ve özverileri için ayrıca teşekkür ve takdirlerini de iletti. Prof. Dr. Keçeci, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin teori ve pratiğin birlikteliğine önem vererek, özellikle donanımlı bilim insanı ve donanımlı meslek sahibi olabilecekleri bir altyapı geliştirdiklerini özellikle meslek edindirme konusunda son derece emin adımlarla ilerlediklerini de sözlerine ekledi.

Kırmızı Halı’da Kozyrov’un Aynaları

Her öğrencinin farklı bir temayı konu aldığı Moda Show’da, dikkat çeken detaylardan biri de bilim ve tasarımın birlikte kullanılarak düşünsel boyutunun da ele alınması oldu. Moda ve Tekstil Tasarımı Önlisans bölümü öğrencisi Hulusi Buğra Özoğul tasarımlarında kuantum fiziğini konu alarak, Rus Astrofizikçi Nikolay Kozyrov’un Ayna Teorisini yansıtmaya çalıştı. zamanın sadece bir ölçümle ilgili olmadığını aynı zamanda bir enerji formuyla ilgili olduğunu savunan Kozyrov’un ayna teorisini yansıtan ve cam kırıklarında elde edilen tasarımlar defilede büyük ilgi gördü.

Tasarımlarda Deniz Kabuklarının Işıltısı

Moda Tasarımı ve Tekstil bölümü birinci sınıf öğrencisi Gülden Demet Güneş ise evrenin sonsuzluğunu ve mavinin masumiyetini yansıtan deniz kabuklarının ince ince işlendiği, kullanılmayan ipliklerin dönüştürerek kullandığı tasarımlarını kırmızı halıda sergiledi.

Doğa dostu farkındalık yaratan tasarımlar

Kutu kola kapaklarından üretilen ve 500’den fazla kutu kola kapağının kullanıldığı özel tasarım Moda ve Tekstil Tasarımı Önlisans bölümü birinci sınıf öğrencisi Ziynet Uçaner Ataoğlu’na ait olduğu, öğrencinin bu tasarımla çevre kirliliğine dikkat çekmek istediği belirtildi.

Sürdürülebilir Giyim Temasıyla Doğaya Saygı

Kullanılmayan kotlardan elde edilen patchwork tasarım kıyafetler de birinci sınıf öğrencisi Thaddeus Ehijie Ibadin’in çalışmaları da izleyicilerden tam not aldı.

Gelecek Temalı Kendinden Emin Tasarımlar

Moda ve Tekstil Tasarımı Önlisans bölümü birinci sınıf öğrencisi ve 2021 Miss Kuzey Kıbrıs ikinci güzeli Fatma Uzunoğluları ise, daha çok uzay ve zamanın yansıtıldığı metalik ve fosforik renklerin ağırlıkta olduğu gelecek temalı tasarımlarını izleyicilerin beğenisine sundu.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni öncesinde gerçekleşen “Moda Show” izleyenleri büyüledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu