GenelKıbrısManşetSpor

Kıbrıs Kupasına milyonluk anlaşma

Futbolda kupa mücadelesi önümüzdeki iki yıl Northernland Kıbrıs Kupası adıyla oynanacak. Kupaya anlaşma gereği yıllığı 1 milyon Türk Lirası olmak üzere 2 milyon Türk Lirası sponsor desteği verilecek.

Futbolda kupa mücadelesi önümüzdeki iki yıl Northernland Kıbrıs Kupası adıyla oynanacak. Kupaya anlaşma gereği yıllığı 1 milyon Türk Lirası olmak üzere 2 milyon Türk Lirası sponsor desteği verilecek.

İMZALAR KIBRIS KUPASI İÇİN ATILDI

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Northernland arasında Kıbrıs Kupası İsim Sponsorluğu sözleşmesi imzalandı. İki yıl boyunca Nicosia Group’un sponsor desteğinin ardından kupanın yeni ismi Northernland Kıbrıs Kupası oldu. Anlaşmaya KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ve Northernland Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt imza atarken, törene Kulüpler Birliği Başkanı Aytaç Karavezirler de katıldı. Varılan anlaşma gereği yıllığı 1 milyon Türk Lirası olmak üzere 2 milyon Türk Lirası sponsor desteği verilecek ve kupanın ilk turundan itibaren tüm takımlar pay alacak.

SERTOĞLU: TÜM KULÜPLER PAY ALACAK

İsim hakkı sponsorluk anlaşması töreninde konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, bu yıl kupada en yüksek sponsorluk anlaşmasını yaptıklarını belirtirken, “İki yıllık 2 milyon TL. Yıllığı 1 milyon TL. İhaleye katılıp aldılar. Futbolun içinden gelen, futbolun problemlerini bilen kişiler bu sponsorlukların ne kadar büyük öneme sahip olduklarını bilirler. Bundan dolayı ben Koral Başkan ve şirketine çok teşekkür ederim. Tüm kulüpler bu paradan pay alacak. Kupaya katılan 32 kulüp de alacak. İyi dağıtım yaptığımızı düşünüyorum. Maç kaybeden dahi alacak. Ben mutluyum” ifadelerini kullandı.

BOZKURT: ADA GENELİNDE KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK

Mağusa Türk Gücü ve Northernland Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt, anlaşma ile ilgili; “Futbolun içinde bulunan bir birey olarak, futbolun içinden geçtiği sıkıntıları hep beraber gözlemlemekteyiz. Geçtiğimiz yıllarda diğer takımlara baktığımızda kupada çok düşük pay alanlar vardı. Hepimizin arzu ettiği şey futbolumuzun daha ileriye gitmesi, değer olarak daha fazla değer kazanması. Biz Northernland olarak hem başkanı olduğum Mağusa Türk Gücü’ne, hem Pera Gençler Birliği’ne sponsorluk yapıyoruz. Bir de bunun yanında ada genelinde tüm kulüplere belirli ölçüde katkımız olsun istedik” dedi.

“BİR YERDE KUPANIN CAZİBESİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞTIK”

Kupanın ilk turdan elenip de sadece bir maç formalitesinden çıkması için ortaya daha ciddi bir rakam koyma kararı aldıklarını aktaran Koral Bozkurt, “Sonuçta takımlar tur yükseldikçe daha fazla rakamlar kazanabilsinler. Bir yerde kupanın cazibesini artırmaya çalıştık. Arzu ederdik ki bu tip ihaleler açık artırmayla olsun. Umarım ilerleyen zamanlarda konsept böyle olur. Hasan Başkan burada olduğu sürece, Kulüpler Birliği olarak daha önce de yanında olduğumuzu söyledik. Bize bu şansı verdikleri için ona da teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Kupanın ödül dağılımı şu şekilde olacak;

ŞAMPİYON: 220.000 TL
FİNALİST: 120.000 TL
YARI FİNALDE ELENEN: 75.000 TL
ÇEYREK FİNALDE ELENEN: 40.000 TL
2.TURDA ELENEN: 20.000 TL
1.TURDA ELENEN: 10.000 TL

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu