FutbolKıbrısManşetSporToplum

Kıbrıs Kupası’nda 60. heyecan!

Futbolda Nicosia Group Kıbrıs Kupası 1.tur eşleşmeleri belirlendi.

KUPADA KURALAR ÇEKİLDİ

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilecek 2021-2022 sezonu Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nda 1. tur eşleşmeleri dün çekilen kuralarla belirlendi. KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda gerçekleşen kura çekimine AKSA Süper Lig ve AKSA 1.Lig’de yer alan 16’şar takım olmak üzere toplam 32 takım katıldı. Kura çekimine Süper Lig ekipleri seri başı olarak girdi.

İLK MAÇLAR 29 ARALIK’TA

Kura çekimi sonucu eşleşmeler belli olurken kupada 1.tur maçları 29 Aralık Çarşamba günü tek maç eleme usülüne göre oynanacak ve bu maçların kazananları adını 2. tura yazdıracak. Futbolda bu sezon 60. kez Kıbrıs Kupası heyecanı yaşanacak ve takımlar bu kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek.

SON ŞAMPİYON YENİCAMİ, EN ÇOK KAZANAN ÇETİNKAYA

Kıbrıs Kupası’nda son şampiyon 2019-2020 sezonunda Yenicami olmuştu. Siyah beyazlılar finalde Mağusa Türk Gücü’nü 3-1 mağlup ederek 59. kupayı müzesine götürmüştü. Pandemi nedeniyle 2020-2021 sezonunda futbol ligleri oynanmadığından Kıbrıs Kupası da yapılmamıştı. Bu sezon ise 60. kez düzenlenecek Kıbrıs Kupası’nı bugüne kadar en çok kazanan ekip 17 şampiyonlukla Çetinkaya. Sarı kırmızılıları 8’er şampiyonlukla Gönyeli ve Yenicami takip ediyor.

 TAKIMLARIN KUPA ŞAMPİYONLUK SAYILARI

Çetinkaya Türk Spor Kulübü: 17 kez

Gönyeli Spor Kulübü: 8 kez

Yenicami Ağdelen Kulübü: 8 kez

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü: 7 kez

Mağusa Türk Gücü: 6 kez

Türk Ocağı Limasol Spor Kulübü: 5 kez

Lefke Türk Spor Kulübü: 2 kez

Doğan Türk Birliği: 2 kez

Gençlik Gücü Spor Kulübü: 1 kez

Yalova Spor Kulübü: 1 kez

Binatlı Yılmaz Spor Kulübü: 1 kez

Cihangir Gençlik Spor Kulübü: 1 kez

Diğer Haberler

Başa dön tuşu