KıbrısManşetToplum

Kıbrıs LGBTQIA+ Film Festivali’nin 4. edisyonu, 08-17 Eylül tarihleri arasında Lefkoşa’da düzenlenecek

Kıbrıs’ta kuir sinemaya alan yaratma sözü veren festival, 4. yıl kutlaması için geri dönüyor.

Queer Kıbrıs Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre; Queer Wave film festivali, bir kez daha son dönem Kıbrıslı ve uluslararası eserlerin seçkisi ile birlikte geçmiş on yıllardan gelen kuir sinemasının değerli örneklerini sunacak.

Bu yıl da Queer Wave, yerel sanatçıların ve DJ’lerin yer aldığı 20’den fazla gösterim, tartışma paneli ve eşzamanlı etkinlikleri içeren 10 günlük bir etkinlik serisi ile geri dönüyor. Önceki yıllarda olduğu gibi, seçkin festival kazananlarını, yeni başlayan sanatçıların etkileyici eserlerini ve biraz daha eksantrik seçenekleri içerecek şekilde düzenlenmiştir. Festival bir kez daha LGBTQIA+ deneyimlerini kutlamak, topluluk oluşturmak ve kurgu, belgesel, animasyon ve melez çalışmalar aracılığıyla kuir sinemanın ve yaşamların alabileceği çok çeşitli biçimleri keşfetme yolunu sağlayacak.

Queer Wave’in 4. edisyonu 08-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Lefkoşa’da gerçekleşecek. Queer Wave Sessions ile ortaklığını yenilerken, Sessions x SPEL bu edisyonda festivalin ana mekanını oluşturacak; şu anda Devlet Çağdaş Sanat Galerisi – SPEL’de gerçekleşecek. 15 Eylül Cuma günü, İngiliz Yüksek Komisyonu’nun izniyle, yeşil hattın kuzeyinde Lefkoşa’da bulunan Shakespeare House da açık hava gösterimleri ile devam edecektir. Festival, 16-17 Eylül tarihlerinde Sessions x SPEL çatı katında (Cloud) gerçekleşecek açık hava gösterimiyle sona erecek.

Yapılan bir diğer açıklamaya göre; programın tamamı yakında festivalin web sitesinde [www.queerwave.com] açıklanacak. Facebook / Instagram/ TikTok / YouTube sosyal medya hesaplarında bulunan @queerwavecyprus hesabını takip edilerek etkinlikler hakkında daha detaylı bilgi alınabilir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu