GenelKıbrısManşet

“Kıbrıs sevdalısıydı kafasını ezerek öldürdüler”

DEVRİM DEMİR

Dövülerek öldürülen 2 çocuk babası Hüseyin Mavideniz’i büyüten dayısının sözleri yürek yaktı

İskele’de 10 Ağustos tarihinde eğlenmek için gittiği mekânda Mehmet Yazıcı ve Doğu Ömer Alçıner tarafından ciddi şekilde darp edilerek öldürülen Hüseyin Mavideniz’in cinayeti bugün İskele Kaza Mahkemesinde görüşüldü.

Ek tutukluluk duruşması sırasında hayatını kaybeden Mavideniz’in yakınları mahkeme avlusunda toplandı.

Aileler Mavideniz’in öldürülmesine ilişkin ‘adalet’ istediklerini, olaya sebebiyet verenlerin adil şekilde yargılanarak en ağır cezayı almaları gerektiğini savundu.

Mavideniz’in ikinci çocuğunun yaklaşık bir ay önce dünyaya geldiğini ifade eden acılı dayı Hüseyin Mavideniz’i kendi büyüttüğünü babasının ayaklarının kesileceği için ülkeye geldiğini söyledi.

“GÜVENLİK GÖREVLİSİ KİMSEYİ DÖVEMEZ”

Hüseyin Mavideniz’in dayısı, “Benim çocuğum Kıbrıs sevdalısıydı. Babasının rahatsızlığı için adaya geldi, eğlenmek istedi kafasını ezerek öldürdüler. Güvenlik demek bir yerin emniyetini sağlamak demektir. Güvenlik görevlisi kimseye vuramaz, kavgayı engeller, polisi arar. Ben eminim buradaki bu güvenliklerin devlet tarafından verilen bir sertifikaları ve eğitimleri yoktur.”

“BEN ÇOCUĞUMU ÜLKEME YANİ EVİME YOLLADIM”

“Ben çocuğumu Amerika’ya yollamadım ki korkayım. Ben çocuğumu ülkeme yani evime yolladım “ifadelerini kullanan acılı dayı Mavideniz’in geçtiğimiz ay bir çocuğu daha olduğunu ifade ederek iki çocuğun yetim kaldığını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu