GenelKıbrısManşet

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin 50. yılı resepsiyonu gerçekleştirildi

Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin 50. yıl resepsiyonu, The House, Girne’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinliğe protokolün önemli isimlerinin yanı sıra, sivil toplum örgütleri, siyasi parti ve sendika temsilcileri de yoğun ilgi ve katılım gösterdi.

Lefkoşa Belediye Orkestrası dinletisiyle başlayan gecede, “Geçmişten Bugüne Fotoğraflarla 50 Yıl” isimli slayt gösteriminin ardından meslekte 40 yılını dolduran kıdemli avukatlara plaket verildi.

Gecede konuşma yapan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, bu anlamlı etkinliğin, Barolar Birliği’nin 50 yıllık başarılarını kutlamak ve meslekte uzun yıllar boyunca emek verenleri onurlandırmak amacıyla düzenlendiğini ifade ederek, Kıbrıs Türk Barolar Birliğinin kuruluş tarihçesini anlattı. “Bu 50 yıllık süre zarfında, mesleğimizi ve toplumumuzu daha ileriye taşımak için önemli çalışmalara imza attık ve atmaya devam edeceğiz.” diyen Esendağlı, Barolar Birliğinin yalnızca bir meslek örgütü olmayıp toplumsal konularla da ilgilendiğini, özellikle insan hakları başta olmak üzere yasal hakların korunup gözetilmesi konusunda öncü bir organizasyon olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu