ManşetSpor

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’nda bugün yapılacak genel kurul ile yeni başkan seçilecek

Federasyonu 2019 yılında yokluklar ve sorunlar içinde devralan başkan Mustafa Cevdet, bugüne kadar yaptıklarıyla federasyona adeta çağ atlattı.

Federasyonu 2019 yılında yokluklar ve sorunlar içinde devralan başkan Mustafa Cevdet, bugüne kadar yaptıklarıyla federasyona adeta çağ atlattı. Cevdet yeni dönemde aday olmazken göreve gelecek yeni başkan federasyonu sorunsuz ve oldukça iyi durumda devralacak. 

YENİ BAŞKAN BUGÜN SEÇİLECEK

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu Seçimli Olağan Genel Kurulu bu akşam saat 19.00’da Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Konferans Salonu’nda yapılacak. Mevcut başkan Mustafa Cevdet yeni dönemde aday olmazken federasyon başkanlığı için iki aday Salih Yalızat ile eski başkanlardan Mehmet Metin Şenova yarışacak.

MUSTAFA CEVDET FARKI

Mustafa Cevdet federasyon başkanlığı görevini 2019 yılında devralırken federasyon yokluklar içinde, bölünmüşlük ve sorunlar yumağı halindeydi. Pandemi süreci olmasına rağmen Mustafa Cevdet ve yönetimi, kısa sürede çok büyük işler başararak federasyonu ayağa kaldırdı. Birleştirici özelliğiyle kulüpler arasındaki çatışmaları ve kavgaları sona erdiren ve tüm kulüpleri federasyon çatısı altında toplamayı başaran Mustafa Cevdet, sponsorluk katkılarıyla da federasyonun başta ekonomik olmak üzere her noktasını yeniledi ve geliştirdi.

DOLU DOLU BİR SEZON 

Bisiklet camiasının efsane başkanlarından Merhum Güner Burgul’un adının verilmesini sağladığı 2021 sezonunda Bisiklet Federasyonu bugüne kadar en çok organizasyon düzenlediği dönemini yaşadı. 2021’de toplamda 15 ulusal yarış ve 3 KKTC Şampiyonası gerçekleştirilirken ayrıca Türkiye’de de yıldızlar kategorisinde Federasyon Karması olarak uluslararası yarışa katılım yapıldı. Yıl sonu şampiyona ödül gecesi düzenlendi. Çok uzun zamandır yapılmayan antrenörlük ve eğitim seminerleri gerçekleştirildi. Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği yanı sıra birçok kurum ve kuruluşla sosyal sorumluluk projelerine de imza atılarak ülke çapında bisiklet sürüşleri yapıldı. Lisanslı sporculara sponsor bularak tayt ve forma yaptırılırken federasyon karmasına yurt dışı yarışı öncesi kamp yapılması sağlandı.

2019 YILI SONU İTİBARI MUSTAFA CEVDET BAŞKANLIĞINDAKİ KKTC BİSİKLET FEDERASYONU YÖNETİMİNİN DEVRALDIKLARI VE 2021 SONUNA KADAR Kİ SÜREÇTE YAPILANLAR İLE YENİ YÖNETİME DEVREDİLECEK KATKILAR

AÇIKLAMA BİR ÖNCEKİ YÖNETİMDEN DEVRALINAN YENİ YÖNETİME DEVREDİLECEK
BÜTÇE 30 BİN TL 77 BİN TL  +  DEVLET KATKISI 60 BİN TL = 137 BİN TL
TRANSPORDER ABONELİK SÜRESİ 6 AY KALDI (İKİ YILLIK ÜCRETİ 4800.-EURO ABONELİK SÜRESİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ (SINIRSIZ KULLANIM) BEDEL ÖDENMEYECEK
MADALYA 4 YARIŞLIK MADALYA MEVCUT İSİ 6 YARIŞLIK MADALYA MEVCUT
YARIŞLARIN YAPILABİLMESİNİ SAĞLAYACAK ARAÇ GEREÇ   MEVCUT DEĞİLDİ MEVCUT
LOKAL LAVOBO KULLANIMI, İÇ TEMİZLİK VE BOYA KULLANIMAZ DURUMDA İDİ KULLANILIR DURUMDA YENİLENDİ
LOKAL YÖNETİM ODASI BEYAZ EŞYA  MEVCUT DEĞİLDİ MEVCUT
LOKAL KLİMA ÇALIŞMIYOR İDİ YENİLENDİ
LOKAL TV MEVCUT DEĞİLDİ MEVCUT
BİLGİSAYAR YETERLİ DEĞİLDİ YENİ BİLGİSAYAR ALINDI
PRİNTER MEVCUT DEĞİLDİ PRİNTER ALINDI
JENERATÖR MEVCUT DEĞİLDİ YENİ JENERATÖR ALINDI
TRANSPORDERLERİN BOZULMASI HALİNDE BU İŞİ YAPACAK ARAÇ GEREÇ MEVCUT DEĞİLDİ YENİ FOTO MAKİNESİ ALINDI
UCI LİSANSI YENİ ÇIKARTILDI
KULÜPLERDE MEVCUT BİSİKLET ZİMMET DOSYASI MEVCUT DEĞİLDİ ZİMMET DOSYASI YAPILDI
MOTORIZE BİRLKLERİN KIYAFETLERİ YIPRANMIŞTI YENİ KIYAFET ALINDI

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu