GenelKıbrısManşetSpor

Kıbrıs Türk Dağcı Birkan Uzun KKTC Bayrağını Antartika’da dalgalandırdı

Dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmayı içeren en zorlu dağcılık organizasyonu "Yedi Zirveler" projesinde 5 tırmanışı tamamlayan ve 2 tırmanışı kalan Kıbrıslı Türk Dağcı Birkan Uzun, KKTC Bayrağı’nı Antarktika’nın zirvesinde dalgalandırdı.

Dünyanın yedi kıtasının her birinin en yüksek dağına tırmanmayı içeren en zorlu dağcılık organizasyonu “Yedi Zirveler” projesinde 5 tırmanışı tamamlayan ve 2 tırmanışı kalan Kıbrıslı Türk Dağcı Birkan Uzun, KKTC Bayrağı’nı Antarktika’nın zirvesinde dalgalandırdı.

🇹🇷 Vinson Dağı Zirve! 16 Aralık 2021 tarihinde, Antarktika’nın en yüksek noktası (4,892m) olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak Yedi Zirveler projemin beşinci ayağını başarıyla tamamlamış oldum. Bu tırmanış, canımdan çok sevdiğim ve bu yıl aramızdan ayrılan dedem Celal Sirkecioğlu içindi. Aynı zamanda, bu dağa tırmanan ilk Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı olmanın da gururunu yaşıyorum. Ülkemizin bayrağını zirvede dalgalandırabilmek ve insanlarımıza büyük veya küçük herhangi bir hedeflerini azim, kararlılık ve inanç ile başarabileceklerini gösterebilmek benim için bir ayrıcalıktır. Tırmanış ekstrem soğuk hava, güçlü rüzgar ve geçen yıl geçirdiğim bel operasyonu nedeniyle yaşadığım ağrılar sebebiyle kolay olmadı, ama bunlar sadece orada olabilmek için ödediğimiz küçük bir bedel. Zirveye ulaştım, ve kendimle gurur duyuyorum. Ailem, arkadaşlarım ve sponsorlarıma çok teşekkür ederim!

Diğer Haberler

Başa dön tuşu