KıbrısManşetToplum

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi yapıldı

Kıbrıslı Türk gençlerin karar alma mekanizması olan Gençlik Kongresi, yapıldı

Kıbrıslı Türk gençlerin karar alma mekanizması olan Gençlik Kongresi, 200 gencin katılımıyla Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda üçüncü kez düzenlendi.

12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen bu muhteşem etkinlik, 18-30 yaş arasındaki gençlerin katılımına açık ve tamamen ücretsizdi. Konaklama, yemek ve ulaşım giderleri ise Organizasyon Komitesi tarafından karşılandı.

Etkinliğin kapanış konuşmasında ise bir çok siyasiye yer verildi…

Yapılan etkinlikte konuşan Lefkoşa Gençlik Birliği Başkanı Mustafa Özbilgehan, Gençlik Federasyonu’nu kurduklarını ifade etti.

Mustafa Özbilgehan’ın konuşması şu şekilde: 

“Bizim için zor bir süreçti bu ekonomik kriz içinde bu organizasyonu yapmak bizi zorladı tüm sponsorlarımıza çok teşekkür ederim.

2009 yılında almış olduğumuz bir karar vardı, biz alıyoruz bu kararları ama bizleri dinleyen yok. O zaman 1 örgütken şu an 9 örgüt olduk. Bugün geldiğimiz noktada gençlik derneği mutabakat sözleşmesi imzaladık. Bunu yapmamızın sebebi yaşımız dolup gittiğimiz zaman derneklerin tam koordinasyonlu şekilde çalışmalarına devam etmesidir. 7 derneğinin katılımı bile beraber gençlik federasyonu kuruldu. Bunun esas amacı alınan kararların en üst seviyede duyurulmasıdır.”

Toplumcu Demokrat Parti Genel Başkanı Mine Atlı, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul kongre kapanışı için gençlere yönelik konuşmalar yaptı…

TDP Genel Başkanı Mine Atlı:

“Bu memleketten bir şey olmaz diyen kim varsa bu manzaraya iyi baksın notu ile bir fotoğraf paylaşmak istedim… Bu manzara her birimize çok ciddi motivasyondur.

17 yıl sivil toplumda hizmet eden bir birey olarak söylemek isterim ki siz fark etmeden de olsa değişimlere yol açıyorsunuz. 10 yıl sonra çalıştığınız alanlardaki etkileri göreceğinizden yüzde yüz eminim.”

Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu:

“Nefes aldığınız her anda düşünmeli ve üretmelisiniz. Oluşuma başladığınız ilk gnler aranızda öğrencilerimde olduğu için çok heyecanlandım. Kapım her zaman sizlere açıktır. Unutmayın yüzyıllar içerisinde varlığını sürdürmek için mücadele elde eden halklar dillerini ve kültürlerini kaybetmemek için bunu yapmışlardır…”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı:

“Öncelikle ağır travma yaşayan depremde bir sonraki geleceğimiz olacak kardeşleri kaybettiğimiz şekilde yapıyoruz bu toplantıyı. Kolay bir ülkede yaşamıyoruz ve sizde kolay bir ülkede genç değilsiniz. Çok başarılarınız var ama çokta yapmanız gereken iş var. Sizler bu ülkede bir çok şarta rağmen tutunmaya çalışıyorsunuz ve bunu takdir ediyorum. Birçok alanda önemli görüşler var… ağustos ayında bütün arkadaşlarınız beach clublerdeyken siz bu ülkeye her şeye rağmen sahip çıkıyorsunuz. İyi ki varsınız…”

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul:

“Ülkede bir varoluş partisi olduğunu düşünüyorum. Muhalefetten bir şeyler yapılması için talep var. Bu noktada çarenin de bizler olduğunu düşünüyorum. Umutlandım sizleri burada gördüğüm için. Buradaki gençlerin siyaseten adımlar atması büyük bir umuttur. Ülkedeki politika seviyesini umarım sizler sayesinde yukarıya taşırız”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu