KadınKıbrısManşetToplum

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, depremin acılarının iyileştirilmesinde ellerinden geleni yapacaklarını yineledi

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Gününde, yüreği yaralı anaların, sıkıntıda olan ailelerin, gözü yaşlı çocukların daima yanlarında olduklarını ifade ederek, depremin acılarının iyileştirilmesinde ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını yineledi

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Gününde, yüreği yaralı anaların, sıkıntıda olan ailelerin, gözü yaşlı çocukların daima yanlarında olduklarını ifade ederek, depremin acılarının iyileştirilmesinde ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını yineledi.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Halide Tunceri yayınladığı 8 Mart 2023 Dünya Kadınlar Günü Mesajında, Dünya Kadınlar Gününde emekçi kadınların, anaların, bacıların, bütün hemcinslerinin gününü buruk duygular içinde kutladığını belirtti.

Böyle bir günde eğitim, sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta yaşanan sıkıntıların ve eksikliklerin konuşulup, dünyada ve ülkemizde kadın haklarının nerelerde olduğunu değerlendirip, daha ileriye taşınması için çalışmaların paylaşılmasını planlarken, 6 Şubat’ta yaşanılan deprem felaketi ile millet olarak yüreğimizin dağlandığını vurgulayan Tunceri, “Anavatanımızın geniş bir coğrafyasında yıkım yaratan büyük deprem, binlerce insanımızın vefat etmesine ve milyonlarca insanın evsiz yersiz kalmasına neden olurken, o bölgede depreme yakalanan Şampiyon Meleklerimizin, annelerin, babaların, öğretmenlerin canlarını kaybetmeleri Kıbrıs’ımıza sığmayacak büyük bir acı yaratmıştır” dedi.

Birliğin bütün yönetim kurulları ve üyeleri adına, yitip giden canlara Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, sabır ve metanet dilerken, Anavatan Türkiye’mize Mağusa’mızdaki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerini gönderen Tunceri, Türk Milletinin, yaşadığı coğrafya neresi olursa olsun tasada ve kıvançta biriz, beraberiz, et ve tırnak gibiyiz diye ifade ettiğimiz duygularımızın tezahürünü somut olarak yaşadığımız günlerden geçildiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Halide Tunceri mesajın şu ifadelere de yer verdi;

“Ne mutlu bizlere ki Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği ve bütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin vatandaşları, kurum ve kuruluşları yaraların sarılması için ilk günden dayanışmayı, birlik olmayı, paylaşmayı başarmıştır. Biliyoruz ki yolumuz uzun olacaktır. Maddi ihtiyaçların karşılanması zamanla tamamlansa da yüreklerin yarasını sarmak, korkuları atmak, psikolojileri toparlamak daha uzun ve zor olacaktır. Birliğimizin üyeleri arasında bulunan psikolog arkadaşlarımızla, programlanacak eğitimlerde görev ve yer alabileceğimizi de ifade etmek isteriz. Deprem bölgesinde en acil barınmak ihtiyacının olduğu bilinciyle toparlanan Dayanışma Platformunun yapmakta olduğu ve parti parti sevkiyatına da başladıkları Şampiyon Melekler Köyünde kurulacak konteyner evlerden bir tanesinin bedelini, yardımlarımızın devam etmesi kararlılığı ile Dayanışma Platformuna ulaştırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği yetmiş yıllık dernek hayatında her zaman Kıbrıs Türk Toplumunun, kadınının ve çocuklarının yanında durmayı görev bilmiş ve bu ilkelerle yoluna devam etmiştir. Yaşanan deprem felaketinin ardından Kamu ve özel binaların sağlamlığına odaklanan dikkatlerimiz ve deprem korkusu, bizlerde olduğu gibi toplumsal bir endişeyi ve huzursuzluğu doğurarak kullanımda olan yıpranmış binaların güvenli olmadığı kanaatini tetiklemiştir. Bu yüzden, yardımlara eş zamanlı olarak okulların, kamu binalarının, gereği için, ele alınmasının ertelenmemesi düşüncesindeyiz. Çok yüklü miktarda yardım yapabildiğini gördüğümüz değerli iş insanlarımızın her birinin, bir binanın sorumluluğunu alarak mümkün olan en kısa sürede o binayı yeniden toplum hizmetine katması mümkün görünmektedir. Okullarımızdaki eğitim ve öğretimin kesintiye uğratılmaması, kamu binalarımız güven vermesi en önemli beklentimizdir. Normal zamanlarda veya toplumsal sıkıntıların yaşandığı zamanlarda okullar, eğitim yuvası olduğu kadar çocukların sosyal gelişimlerinin ve paylaşımlarının da mekanıdır. Okullar ayni zamanda ailelere ulaşabileceğimiz en sağlıklı, en kestirme yoldur. Bu imkanla aile içinde annelerin kısa sürede güçlendirilip ayağa kaldırılması toplumun ayağa kaldırılmasıyla eşdeğerdir. İnanıyoruz ve biliyoruz ki kadınlarımız yoktan var edendir. Sarıp sarmalayandır. Sevgisi en değerli terapidir”.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu