Genel

“Kıbrıs Türkü Ambargoları Sanatla Delecek”

Azerbaycan’a Kıbrıs ezgilerini götüren, Azerbaycan’dan da bir çok tanınmış ismi ülkeye getiren sanatçı Cemre Seziner, Demokrat Parti Girne’den aday oldu.

Azerbaycan’a Kıbrıs ezgilerini götüren, Azerbaycan’dan da bir çok tanınmış ismi ülkeye getiren sanatçı Cemre Seziner, Demokrat Parti Girne’den aday oldu.

Yaptığı işlerle adından söz ettiren, ülkemizi Yurt dışında temsil eden ve ismimizin duyulmasına yardımcı olan Seziner de siyaset perdelerini araladı. Demokrat Parti- Milliyetçi Demokrasi Partisi ittifakının Girne adayı olan Seziner, 23 Ocakta halkın huzuruna çıkacak.

Seziner, ülke yönetiminde genç beyinlerinin olması gerektiğini, genç beyinlerin göç etmemesini, aksine bu topraklara sımsıkı sarılması gerektiğini ifade etti. KKTC’ye uygulanan ambargoları anımsatan Seziner, “Bu gerçekle doğduğumuz günden beri zaten yaşıyoruz, ancak bunun arkasına saklanmak da doğru değil, onlar bizi tanımazsa biz de sesimizi daha gür çıkartırız, onlar bizi görmedikçe biz her yerde oluruz, biz Kıbrıs Türk gençleri olarak ne ülkemizden gideriz, ne de sesimizin tonunu azaltırız, gerekirse bağıra çağıra şarkı söyleriz ama yine sesimizi dünyaya duyururuz” şeklinde konuştu.

Son olarak Seziner, Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu’na, kendine olan inanç ve güvenlerinden dolayı teşekkür etti.

 


Cemre Seziner Kimdir?

27.06.1985 Lefkoşa/Köşklüçiftlik de dünyaya geldi.

Anne tarafından Girne’nin tanınan ailelerinden Karaman ailesindendir. Baba tarafından da Lefkoşalıdır.

İlk ve orta eğitiminin ardından Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü sınavlarını kazanarak 2000 yılında kontrbas ana dal ve piyano olmak üzere müzik eğitimi aldı.

2004 yılında lise mezuniyetinin ardından Azerbaycan Devlet Kültür ve Güzel Sanatlar Üniversitesi giriş sınavlarını kazanıp Bakü/ Azerbaycan’da Orkestra Şefliği, Sanat Yönetmenliği ve Piyano Bölümünde eğitime başladı.

Azerbaycanda eğitim alan ilk Kıbrıslı Türk olan Seziner üniversite yıllarında bestecilik ve söz yazarlığı alanında yetenek sergiledi.

Birçok ünlü Azerbacanlı sanatçının albümlerinde yer alan besteleri, bu albümlerin ses getiren parçaları arasında yer alırken, Azerbaycan’ın ünlü sanatçılarını da ülkemize getirip albüm kayıtlarını burada yaparak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Azerbaycanda tanıtımına katkıda bulunmuştur.

Meslek yaşamına ünivesite yıllarında başlayan Seziner, bölüm birincisi olarak mezuniyetinin ardından KKTC’ne dönüp  ülkemizde yeni, yeni gelişmekte olan sektörde bir çok başarıya imza atmıştır. Sanatçılığının yanı sıra işletmecilik, TV prodüksiyon ve reklam alanlarında da faaliyet gösteren Seziner, ‘Cemre Seziner İşletmeleri LTD’i kurarak direktörlüğünü de üstlendi.

2015 yılında Merkezi Ankara/Türkiye’de bulunan MET-VAK’da ( Türk Metal Sosyal Kültür Vakfı) Başkan Baş Danışmanı olarak aldığı görevi 2017 yılına kadar sürdürdü,

2017 yılında KKTC’ne dönüş yaptıktan sonra Girne Amerikan Üniversitesi bünyesinde yer alan The American Prep School’da müzik öğretmeni olarak çalışmaya başladı.

2018 yılında Girne Belediyesi Oda Orkestra’sını kurarak Orkestra Şefi görevini üstlendi.

Aynı yıl Milliyetçi Demokrasi Partisi’ne katılarak Gençlik Kültür ve Sanattan Sorumlu MYK Üyeliği görevini üstlenen Seziner, şu anda Gençlik Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2021 yılında kurduğu ProGlob Investment LTD,  yatırım danışmanlığı ve finans sektörlerinde uluslar arası şirketlerle danışmanlık ve piyasa desteği hizmeti vermektedir.

Cemre Seziner, 23 Ocak 2022’de yapılacak olan erken genel seçimleri için MDP-DP seçim ittifakı çerçevesinde Demokrat Parti Girne İlçesi 5.sıradan millet vekili adayıdır.

İyi derecede İngilizce, Azerice ve orta derecede Rusça bilmektedir.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu