GenelKıbrısManşetSiyaset

Sorakın: Sizin anlayışınızda varsa yoksa makam, statü, hamaset, popülizm, şov

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasipoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında son on aylık süreci büyük bir başarı öyküsü gibi anlatmaya çalıştığını ifade ederken, hayretler içerisinde izlediğini belirtti.

Gıynık Sosyal Medya

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasipoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında son on aylık süreci büyük bir başarı öyküsü gibi anlatmaya çalıştığını ifade ederken, hayretler içerisinde izlediğini belirtti. 

CTP Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, Hasipoğlu’nun maaşları ödediğini belirttiği söylemlerinde bulunduğunu belirtirken, geriye kalan bütün sorumlulukları muhalefet yüklemeye çalıştığını ifade etti. 

Erdoğan Sorakın, son on aylık süreçte halkın alım gücünün %50’nin üzerinde gerilemesine, yokluk ve yoksulluğun giderek derinleşmesine, esnaf ve iş insanlarının batma noktasına gelmesine, sosyal adalet ve eşitliğin rafa kaldırılmasına eğitimde fırsat eşitsizliğinin artmasına UBP ve anlayışlışının sebep olduğunu ifade ederken, “Sizin anlayışınızda varsa yoksa makam, statü, hamaset, popülizm, şov…Ülkede Anayasa ve yasalar değil de çürümüş, yozlaşmış, rezalete dönüşmüş anlayışlar ve antidemokratik uygulamalar hâkim kılınmaya çalışılıyor.” dedi. 

Sorakın, Kıbrıs Türk toplumunun bunların hiçbirini hak etmediğini, saygınlıkta, bilgide, eğitimde, demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde üst seviyelerde olan özgüven sahibi bir toplumsal kimliği olan Kıbrıs Türk toplumunu erozyona uğratma hakkına sahip olmadıklarını ifade ederken, Azınlık Hükümeti’nin son on ayda hayal ötesi her şeyi yaşattıklarını belirterek, “Halkı balık hafızalı mı zannediyorsunuz? Elbette bunun bedelini ödeyeceksiniz.” dedi. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın’ın sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Katıldığı bir televizyon programında son on aylık süreci büyük bir başarı öyküsüymüş gibi anlatmaya çalışan UBP Genel Sekreteri’ni hayretler içerisinde izledim. Sn Genel Sekreter maaşları ödedik diyor. Geriye kalan bütün sorumlulukları ise muhalefete yüklemeye çalışıyor. Sn Hasipoğlu, son on aylık süreçte halkın alım gücünün %50’nin üzerinde gerilemesine, yokluk ve yoksulluğun giderek derinleşmesine, esnaf ve iş insanlarının batma noktasına gelmesine, sosyal adalet ve eşitliğin rafa kaldırılmasına, eğitimde fırsat eşitsizliğinin artmasına siz ve sizin anlayışınız sebep olmuştur.  

Sizin anlayışınızda varsa yoksa makam, statü, hamaset, popülizm, şov…Ülkede Anayasa ve yasalar değil de çürümüş, yozlaşmış, rezalete dönüşmüş anlayışlar ve antidemokratik uygulamalar hâkim kılınmaya çalışılıyor.  

Kıbrıs Türk toplumu bunların hiç birisini hak etmiyor. Saygınlıkta, bilgide, eğitimde, demokraside, insan haklarında, özgürlüklerde üst seviyelerde olan özgüven sahibi bir toplumsal kimliği erozyona uğratma hakkına sahip değilsiniz. Bu topluma, son on ayda hayal ötesi her şeyi yaşattınız. Halkı balık hafızalı mı zannediyorsunuz? Elbette bunun bedelini ödeyeceksiniz.” 

(L.G.)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu