KıbrısManşetSiyaset

Kıbrıs Türkü’nün onursal tarihi mücadelesi ezber değil, bir yaşam biçimidir

“Mesele vatansa gerisi teferruattır ”sözünü günümüzde çok daha derinden hissediyoruz. Çünkü, bizleri tarihte ezmek isteyenler, bir şeyi unutuyorlar. Bizler, tohumdan yetiştik. Fidan olduk, ağaç gibi büyüdük ve şimdi orman olduk

Bizler, tarihi unutmak için yaşamıyoruz, bizler tarihin mücadele ruhu ile her an yaşıyoruz. Çünkü her geçen saat bizler için tarihtir. Tarihi gerçeklerle geleceğe umutla bakıyoruz.

Tarihsel mücadele bugünlerde özgür ve güvenli bir yaşam sürdürmek için yapıldı. Kiminin annesi, babası, amcası, dedesi, kardeşi; kısaca en değerli varlık ailesini tarihin onursal mücadelesinde gurur ve onurla anlatırız. Yarınlarda, evlatlarımızın bizi ayni duygularla anması için bugünden geleceğe hazırlanmalıyız.

Tarihsel süreci ailece yaşayan biri olarak böyle bir yazıyı bir borç bildim. Çünkü geçmişte verilen mücahidimizin onursal mücadele yemini, devletine sahip çıkan vatanseverler tarafından geleceğe taşınacak. Geçmişteki mücahidin yemini, bugünün yemini ve yarının sözüdür!

Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesine adanan iki onurlu yaşam Dr. Fazıl KÜÇÜK ve Rauf Raif DENKTAŞ’ın liderliklerindeki mücadele ruhunu hep anlattılar. Geleceğe ilham olan TMT ruhu bugünlerde KKTC devletini yarattı. Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve aidiyet duygusu evde, okulda, sokakta, vs. hep anlattılar bizlerde hep dinledik.  Bazıları ezberledi unuttu veya birileri önemsizleştirdi. Bizim gibi düşünenlerin yüreğine işlediğinden, içselleşti ve sahip olduğumuz devletin  önemi olduğunu ile büyüdük.

Birlik, beraberlik, sevgi ve saygı ile büyüdük; çünkü toplumsal var oluşun temel aldık.

Yıkılmadık, ayakta durduk; çünkü özgürlük ve adaleti arıyoruz.

Vicdan ve dürüstlükle geleceğe yol aldık; çünkü karakterimizin kılavuzudur.

Sahip olduğumuz vatan ve millet sevgisi, bir olma kardeş olma, kendini ülkene ait hissetmek, kültürel ve ailevi değerlerin tümü ile büyüme. Çağdaş değerleri özümserken, tarihsel onurlu mücadele  ve kültürel, sosyal değerler çocuklarımız büyürken hepimizin yaşam rehberi olmalıdır.

Yarınların umudu gençleri, onurlu mücadele değerleri ile yetiştirdiğimiz durumda tarihsel onurlu mücadelemizi ancak yarınlara gururla taşınabilecektir. Bunun için eğitim planlaması çok önemlidir.

Bizler, tarihi unutmak için yaşamıyoruz, bizler tarihin mücadele ruhu ile her an yaşıyoruz. Çünkü her geçen saat bizler için tarihtir.

Tarife muhtaç olmayan birçok kahramanlıkların tarihsel mücadeledeki ortak yönü vatanın bölünmez bütünlüğü ve var olma mücadelesinde yaşandı ve yaşıyoruz. Çünkü,  Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.

“Mesele vatansa gerisi teferruattır ”sözünü günümüzde çok daha derinden hissediyoruz. Çünkü, bizleri tarihte ezmek isteyenler, bir şeyi unutuyorlar. Bizler, tohumdan yetiştik. Fidan olduk, ağaç gibi büyüdük ve şimdi orman olduk. Binlerce km uzaktan emirle bu ülkeyi bölmek isteyenler unutmasın ki tarih hep vardır. Ancak, biz var oldukça satın aldıkları bazı klavyelerin teknolojisi ve kullanıcıları yürürlükten kalkacak.

Bir Türk gencinin onur ve gururla anlatacağı tarihsel destanıdır TMT mücadelesi ve 20 Temmuz zaferi.

Türk ulusunun gönül zincirinin tarifi yapılmaz sadece kalben hissedilir. Bu zincir tarihsel ve yaşamsal mücadele bağı ile bağlıdır ve  kimse koparamaz. Unutmamak gerekir ki, bu gönül zinciri toplumsal direniş değerlerimizden; Bayrak, toprak, şehitler, gaziler, devlet, aile değerleri yani vatan sevgisiyle tarifi olmayan bir güç ile birbirine bağlıdır. Bizler varlığımız ile her zaman toplumsal direniş değerlerine sahip çıkacağız.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu