KıbrısManşetTürkiye

“Kıbrıs ve Kore gazileri ötekileştiriliyor”

Türkiye Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı İsmail Ece, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ziyareti sırasında Kıbrıs ve Kore gazilerinin ötekileştirildiğini iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğini ziyaret etti. Özdağ’ı Selahattin Demirtaş’ın neden hapiste olduğunu bilmediğini söyleyen Dernek başkanı İsmail Ece karşıladı. Ece, Kıbrıs ve Kore gazilerinin ötekileştirildiğini iddia ederek, “15 Temmuz şehitlerine daha değerli bir gözle bakıyorlar” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneğini ziyaret etti. Özdağ, her gittiği ilde mutlaka Şehit ve Gaziler Derneği’ne uğradığını belirterek, “Şehitlikler Anadolu’nun tapu kayıtlarıdır. Onların bir gün değil her gün hatırlanması gerekiyor” dedi.

Dernek Başkanı İsmail Ece ise, şehitler arasında ayrım yapıldığını iddia etti. Ece, “Senin benim gazim şehidim muhabbetine geldi Türkiye’de. Ama inanın biz bunu unuttuk. ‘Önce memleket kurtulsun sıra ona gelsin’ diyoruz. Bir polis şehidi, gazisi asker olan veya 15 Temmuz muhabbeti var. Devletin bakış açısı farklı. Onlara verdiği ayni yardım farklı. Bunların hepsinin düzelmesi gerekir. Biz Kıbrıs’ta az çekmedik, onu yaşayan biliyor. Ama şu anda Kıbrıs ve Kore gazileri Türkiye’de en son önemde değerlendiriliyor. Ama bir 15 Temmuz diyorsunuz, farklı farklı, gücüne gidiyor insanın” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu