DünyaGenelManşet

Kıbrıslı Türk Avustralya’da Bakan oldu

Kıbrıslı Türk politikacı Natalie (Nazlı) Süleyman, Avustralya’nın Victoria eyaletinde dün gün önce “Gençlik, Küçük İşletmeler ve Gaziler Bakanı” olarak atandı.

1974 yılında doğan Nazlı (Natalie) Süleyman ilkleri başaran kadın olarak Avustralya’daki Kıbrıslı Türklerin gururu oldu.

Belediye meclis üyeliği dahil, İşçi Partisi içerisinde çeşitli sorumluluklar üstlenen Süleyman, 2014 yılından beri Melbourne’nun da bağlı olduğu Victoria eyaletinde St. Albans milletvekilli olarak görev yapıyor.

Süleyman ayrıca, geçtiğimiz Ağustos ayında atandığı Meclis Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürürken, eyalet tarihinde ilk defa bu görevlere getirilen bir Müslüman ve bir Türk kadın olarak dikkati çekiyor.

ÇOK KÜLTÜRLÜLÜK VURGUSU

Natalie Süleyman yapığı açıklamada, “Gençlik, Küçük İşletmeler ve Gaziler Bakanı ile Victoria Parlamentosu Başkan Yardımcısı olarak seçilmekten onur duyuyorum. Beni destekleyen Başbakan Daniel Andrews, Başbakan Yardımcısı Jacinta Allan ve Meclis’e sağladıkları bu ayrıcalık için teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Star Weekly’de yer alan habere göre, Nazlı Süleyman, Victoria’nın çok kültürlü topluluklarına odaklanması gerektiğine işaret ederek, kendini, “Hükümetin her kademesinde ve şirketler sektöründe çeşitliliğin artmasının savunucusu” ilan etti.

Süleyman ayrıca, halkın Noel döneminde yerel alışveriş yerlerini tercih etmelerini isteyerek, “Küçük bir şey dahi satın aldığınızda, topluluğumuzu, işletme sahiplerimizi, çalışanlarımızı, ailelerimizi ve tedarikçilerimizi desteklersiniz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu