KıbrısManşetToplum

Kıbrıslı Türk boksör Cihan Selçuk Dünya Şampiyonu oldu!

"2023 Dünya Pro. Kickboks Şampiyonluğu" unvanını kazanarak Dünya Şampiyonu olan Cihan Selçuk, "Altın Kemer" takılmadan önce KKTC bayrağını açarak ülkemizi gururlandırdı

“2023 Dünya Pro. Kickboks Şampiyonluğu” unvanını kazanarak Dünya Şampiyonu olan Cihan Selçuk, “Altın Kemer” takılmadan önce KKTC bayrağını açarak ülkemizi gururlandırdı.

Almanya’da yaşayan Kickboks Milli Takım sporcumuz Cihan Selçuk, 07 Ekim 2023 tarihinde, Almanya’nın Ingolstadt şehrinde ISKA (International Sport Kickboxing Association) tarafından düzenlenen Dünya Pro. Kickboks Şampiyonluk Kemeri müsabakasına katıldı.

KKTC BAYRAĞINI DALGALANDIRDI

63.5 Kg.’da yarışan sporcumuz Avusturyalı rakibi Andrej Negru’yu teknik nakavtla mağlup ederek Dünya Pro. Kickboks Şampiyonu unvanını kazandı. Cihan Selçuk, kazandığı başarının ardından KKTC bayrağını dalgalandırdı.

Bu başarı, Cihan Selçuk’u profesyonel kariyerinde ISKA Pro. Dünya Kemeri kazanan ilk Kıbrıslı Türk sporcu olarak tarihe geçirdi.

CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN SELÇUK’A TEBRİK MESAJI

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Cihan Selçuk’u tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “2023 ISKA Dünya Pro. Kickboks Şampiyonluğu unvanını kazanarak Dünya Şampiyonu olan Cihan Selçuk, “Altın Kemer” takılmadan önce KKTC Bayrağını açarak ülkemizi gururlandırmıştır. Almanya’da yaşayan ve kalbi ülkesi ile atan Kickboks Milli Takım sporcumuz Cihan Selçuk’u bize bu gururu yaşattığı için tebrik eder başarılarının devamını dilerim” açıklamasında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu