KıbrısManşet

Kıbrıslı Türkler cevap bekliyor

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin, Güney Kıbrıs’ta çalışan Kıbrıslı Türklerin işlerine geri dönüp dönemeyeceklerine ilişkin kararını bugün açıklaması bekleniyor

Güney Kıbrıs’ta çalışan Kıbrıslı Türklerin işlerine geri dönüp dönemeyecekleri bugün belli olacak…

Geçtiğimiz hafta yaptıkları eylemlerle işlerine geri dönmeyi talep eden “Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği”, Cuma gün Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve aynı zamanda Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Başkanı Dr. Ali Çaygür’e, Komitenin yeniden toplanması ve Güney’e geçişlere ilişkin kararın yeniden değerlendirilmesine yönelik bir dilekçe sunmuştu.

İşçiler; eğitim, sağlık ve üsler bölgesi çalışanlarının Güney’e geçip karantinadan muaf tutularak Kuzey’e geri dönebilmelerine karşın, kendilerine bu hakkın tanınmamasına tepki göstermiş, “daha adil kararlar alınmasını” talep etmişti.

Dilekçenin sunulmasının ardından işçiler “en geç pazartesi gününe kadar karar açıklanacak” yanıtını almıştı.

Hafta sonu toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin, bu konuda karar üretip üretmediği, bugün belli olacak.

İşçiler, olumsuz bir kararın çıkması halinde, mahkemeye başvurup kararlara ilişkin ara emri almayı denemeyi planlıyor.

NE OLMUŞTU?

Anımsanacağı üzere Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, yerel bulaşın artmasıyla birlikte 14 Aralık Pazartesi günü bir dizi “radikal” önlemler alındığını açıklamıştı.

10 maddelik kararlar listesinde, Güney Kıbrıs’ta çalışan işçilere Güney’e geçmeleri halinde dönüşlerinde 10 günlük karantina uygulanacağı açıklanmıştı.

Söz konusu karar şöyle:

“KKTC’de ikamet eden ve Güney Kıbrıs’ta çalışan ve Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında ticaret yapan kişiler de dahil olmak üzere 15 Aralık 2020 tarihinden 25 Aralık 2020 tarihine kadar (her iki tarih de dahil) Güney Kıbrıs’a geçişlerinin durdurulmasına karar verilmiştir. Eğitim  ve sağlık amaçlı  geçişler devam edecek.“

Diğer Haberler

Başa dön tuşu