KıbrısManşetSiyasetTürkiye

“Kıbrıs’ta çözüm istemek vatan hainliği değil, cesaret göstermemiz lazım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs'ta iki devletten taviz verilebileceğini söyleyerek, 'Kıbrıs'ta bir çözümü savunmanın, vatan hainliği gibi nitelendirilebileceği süreçlerin çoktan geride bırakılması gerekiyor.' dedi.

T24’den Cansu Çamlıbel’e konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs’ta iki devletten taviz sinyali verdi. “Kıbrıs meselesini Cumhuriyet Halk Partisi’nin konuşmaktan kaçtığı meselelerden biri olmaktan çıkarmak gerektiğini” söyleyen Özel, şöyle devam etti:

‘VATAN HAİNLİĞİ DEMEMEK LAZIM’

Kıbrıs’ta çözüm noktasında atılacak adımlar konusunu Cumhuriyet Halk Partisi hep başkalarına bıraktı. Konuşmak, tartışmak, desteklemek yerine izleyen bir pozisyonda kaldı.Bugün artık gelinen noktada böyle bir lüksümüz yok. Kıbrıs’ta bir çözümü savunmanın, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini savunmanın vatan hainliği gibi nitelendirilebileceği süreçlerin çoktan geride bırakılması gerekiyor. Türkiye, Yunanistan, Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs’ın hep birlikte Avrupa Birliği’nde yer alabilmesini oturup konuşmamız lazım. Bu konuda cesaret göstermemiz lazım.” dedi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu