KıbrısManşet

Akansoy: Kimin ne dediğini açıkça vurgulamak gerekir diye düşünüyorum

CTP Milletvekili Asım Akansoy sosyal medyasından paylaşımda bulundu.

CTP Milletvekili Asım Akansoy sosyal medyasından yapmış olduğu bir paylaşımında bir haber sitesinin kendisini hedef göstermeye çalıştığını ifade ederek, “Programın saatini ve içeriğini dikkate almamak bana ciddiyetten uzak bir habercilik anlayışını hatırlatıyor” dedi.
Katıldığı programın başında yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu, basın özgürlüğünün önüne kimsenin geçemeyeceğini, herkesin söylediğine dikkat etmesi gerektiğini, hakaret ve aşağılamayı asla kabul etmediğini hatırlatan Akansoy, “Gizem Özgeç’in yanında olduğumu, sözleri söyleyen kişiyi açıkça kendi kanalında kınadığımı belirtmiştim” ifadelerini kullandı.
 Sosyal medyasından yaptığı paylaşımın tamamı ise şöyle:
“Kaş yapayım derken, göz çıkarmamaya dikkat etmek gerekir.
Bir haber sitesi benim bir siyasi olarak KTV’ye çıktığımı yazarak hedef göstermeyi tercih etmiş. Hassasiyeti anlıyorum. Ancak programın saatini ve içeriğini dikkate almamak bana ciddiyetten uzak bir habercilik anlayışını hatırlatıyor.
Ben katıldığım programın başında, yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu, basın özgürlüğünün önüne kimsenin geçemeyeceğini, herkesin söylediğine dikkat etmesi gerektiğini, hakaret ve aşağılamayı asla kabul etmediğimi ifade etmiş ve eleştirilerimle birlikte Gizem Özgeç’in yanında olduğumu, sözleri söyleyen kişiyi açıkça kendi kanalında kınadığımı belirtmiştim.
Demokrasiye, ifade özgürlüğüne dokundurtmayacağımızı da ekledim.
Üstelik ikinci ve üçüncü açıklamalardan önceki bir saatten bahsediyorum.
Zaten bu ilkeler bizim varoluşumuzu temellendiren, mücadele gerekçelerimiz.
Kimin kim olduğunun çok açık olduğu bir ortamda bu tür sorgulamalara çok dikkat etmek ve kimin ne dediğini açıkça vurgulamak gerekir diye düşünüyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu